Kívánságkosár volt pár órája valamelyik Duna tv-n..
Elhangzott pár Zorán, Kovács Kati, Koncz Zsuzsa és néhány hasonló zene...egyszer csak valaki élőbe betelefonált:
"- Kisunokámnak, menyemnek és fiamnak kérnék egy Hungária zeneszámot, mert őket szerettük annó...."
"- Hát ez nem szerepel a mai műsortervbe sajnos. HELYETTE egy ....(s mond valami x faktor senkiházi sztárocskát) .... ha javasolhatnánk..."
A telefonáló belement. Én megköszöntem volna a lehetőséget és elköszöntem volna.
Annak idején ilyesmi miatt vesztem össze a vásárhelyi rádió vezetőségével. Jöttek nekem holmi műsortervvel. Látom, azóta sem sokminden változott ezen a téren. Pedig ha valahol, hát a rádiókban aztán nyugodtan hanyagolhatnák (legalább a kívánságműsorok erejéig) a műsortervet.
Sláger rádió sem volt kivétel ilyen téren. Aki annó telefonált be oda is zenét kérni, nagylelkűségük jeleként 3 általuk kijelölt zene közül dönthetett, hogy mit is "szeretne" hallani.
Hungáriát? Zámbó Jimmyt? Na ilyesmiket persze nem! Hiszen ilyenek nem szerepeltek a műsortervben!!!
Azért utólag értesültem róla, vannak (voltak) kisebb helyi rádióadók, amik azt játszották neked amit kértél...