Ezt a maszlagot olvastad valahol vagy magadtól találtad ki?
Persze például részemről is rá lehetne húzni mindenre, amire akarom azt is, hogy "new" italo vagy akármi, mivel én eleve ezeket a besorolásokat nem szeretem használni, felőlem lehet rockabilly is, ha jó zene valami. Abban igaza van a srácnak, hogy nem kell ráakasztani egy Angie Gold-ra azt, hogy "new italo", mert az, hogy "new" még MOST oké, de nem olasz, az tuti és talán őt kéne megkérdezni, hogy miként sorolja be (ha megteszi egyáltalán). Bár akár a lemez címéből ítélve is valóban azt vágná rá, hogy HI-NRG.
Persze jöhet az, hogy rengeteg italodisco nem olaszok által készült, de ha már valamire azt mondod "italo", akkor kell legyen köze ahhoz, amit a szó jelent (olasz), ahhoz az olasz diszkó zenéhez, a dallamossághoz, stb. ami jellemző rá és ne legyen már gyűjtőfogalom, amibe minden benne van a new wavetől a hinrg-ig...
De persze ezen lehetne vitázni és épp ezért a felesleges vitáért nem is izgat ez műfajba meg stílusba sorolás... van jó és rossz zene - szerintem és kész. Na további jó nyaralást mindenkinek!