-
az egész beltartalom logikai felével szerintem valamennyien egyetértünk.
de
"ha 100 Forint lenne egy zenei album, akkor is letölteném torrentről. És nem azért mert sóher vagyok, hanem mert az Artisjus 5 forintot sem érdemel a bűnözé (hehe, freudi elszólás) működéséért"
ez a dumája egy elnagyolt nagy kamuhalandzsa az amúgy mindenkit jogosan bosszantó jogdíjmizéria mellé.
minden szart megadóztatnak,mindent 4szer fizetünk meg. ez magyarország (azaz a választott képviselők és kormányok!) napalmot a parlamanetbe!
új kocsit is veszünk,pedig súlyos százezreket ajándékozunk vele az állam bácsinak regadó néven. mindegyikre súlyos SARC átírási költségeket is fizetünk. tankolunk is,pedig a 60%-a jövedéki adó, 20% áfa sarcot is fizetünk szinte minden után stb.
európában talán mi fizetjük az élet és gazdaság terén is a legnagyobb adóterheket mindenre!
legtöbben nem azért nem veszünk meg valamit,mert tudjuk, miért kerül annyiba,amibe, hová megy plusz pénz belőle,hanem mert többnyire nincs rá (áldozható) pénzünk.
Ez a fasz nem az artisjus miatt nem vesz semmit, - szarik rá,mint más is, nem foglalkozna vele, ha venni akarna bármit is - hanem, mert a torrent (meg a warez) többnyire már mindenhol kéznél van és "ingyenes". ezekkel évi többszázezret meg milliót spórolunk úgy, hogy közben élvezhessük azt,amit vagy sosem tudnánk, vagy k. sokba kerülne és nem tudnánk vagy nem akarnánk megfizetni. ez ennyire rohadtul egyszerű....nem kell itt a nem vagyok sóher duma....ő egy álcázott sóher valódi sötétparaszt. ő meg a jogdíjvédelemmel átitatott önérzete egy tinédzser Gamer suhancot jellemez. valszeg az is.
nem csak az artisjus van honi zenemű és videófelvételek szerzői jogdíja szempontból,hanem még 3-4 jogvédő szervezet (pl asva),akinek így vagy úgy, de csengetni kell sokaknak.
egyébként sokmindenért tényleg bekaphatja mindegyik (törvény által felhatalmazott) jogvédő szervezet.a legnagyobb baj, hogy a befolyt pénzeket annyira megnyirbálják az önfenntartó költségek "kompenzációjával", hogy a valódi jogosultak már csak morzsákat kapnak. persze,ha mi sosem veszünk semmit (még száz forintért sem,mert akkor marhára kibaszunk ám az artisjus-al című része sötétparasztnak),akkor még annak nano forintjai sem jutnak el a jogdíjtulajdonosokhoz. ettől függetlenül a rendszer tényleg szar, de ha nem fizetek adót,de van kötelezettségem,attól még behajtják rajtam,ha kevés a(z előírányzott) jogdíjbevétel, vagy kell egy új székházra meg a vezetők fizuemelésére, akkor előbb-utóbb megtalálják a módját, hogy bármire kivessék a jogdíjat,amin adatot lehet hordozni vagy másolni,mint az adót is kivetik lassan már az ajtóra meg az ablakra is.
de mi mégis adózunk tisztességesen, de undorral.
bocsi a hosszúért...