itt vannak "hangmérnökök"? csak egyet ismerek (aki már igazi rádióban is dolgozott), igaz csak hallomásból, de ma még (sajnos) nem volt!
Én általában kiwi vagyok egy-egy szösszenetre,így leszedtem, bár ez a szám nekem meg sincs,mert nem tetszik (így nincs referenciám sem,ami azért jó lenne),hisz minden minőség relatív valamihez képest, de nem fárasztalak agyon, ez a felvétel hangzásilag nekem pl. megfelelne, bár a középtartományban nagyon pici hiány van (szerintem),de ez valszeg nem a digizés hiányossága,hanem a bakelitre így került rá a felvétel. ettől függetlenül szép a spektruma, viszonylag terjedelmes a frekitartomány is.
igazi párbaj a két digizési módod közül akkor lenne,ha a másik módszerrel is ugyanazon beállításokkal megcsinálnád és e 2 dgizés eredményét vetnénk össze.ott kiderülhet melyik a jobb, A vagy B verzió.
én úgy érzem, hogy sokszor és sokan nagyon eltúlozzátok a bedigizés körüli technikai hátteret, persze ezzel nem azt mondom, hogy a tényleges jó minőség eléréséhez valaki ugorjon neki egy (jelenlegi árakon) 3ezer forintos cuccal,vagy egy gagyi integrálttal, de 20-30ezres sem kell hozzá. ellenben egy minőségi nyomású és állapotú bakelit mindenképpen, és egy precíz hajtómű egy best of hangszedővel már jobban befolyásolja a végeredményt,na meg az előerősítés persze, de nem kell audiophile. viszont ha javíthatatlanul tré a bakelit állapota,akkor teljesen tökmindegy mi van mögötte,mert élvezhetően jobb nem lesz....