Hoppá, menet közben került be a két hozzászólás.
Egyik oldal felé sem húzva - a Ti vitátok, nem hajlok részre -, meddő.
Dióka minőség párti. Hiszi, tudja, hogy mi jó neki. Elfogadjuk.
Persze sokunknak (másképp nem tudom fogalmazni a topikba járókat) rótta szemére a feltöltött / linkelt anyagok formátumát és minőségét. Volt akinek szarul esett, volt aki intelligensen reagált, volt aki sehogy.
[Az én esetemben például egyértelműen a már MP3-ba tömörített anyagokkal történő machinálás volt a ludas.]
A 128 kbit/s vs 265/320 vs lossless tömörített formátumok vs WAV vita is örök téma marad - nekem a ritkaságok jók 128-ban is, ha másként nem szerezhetők be. Van, aki inkább zsebkendőbe hány tőlük...
A wav nem lehet jobb annál, mint ahogy a hanghordozóra került.
Bakelit / CD esetében kismillió magyarázat lehet [idióta masterelés, selejt műanyag/alumíniumoxid, rossz tárolás, rossz lejátszó/kábel/dugó/hangkártya/rögzítő program/PC és végül a user errort se hagyjuk ki ---> akinek nincs hallása a minőségre, az nem tudja megkülönböztetni a rossz hangfekvését / tisztaságát / erősségét / dinamikáját egy-egy hanganyagnak...
Ha mindenki a stúdiók DAT szalagjaival rohangálhatna, akkor nem lenne semmiféle kérdés - legfeljebb azon vitatkozhatnánk, hogy melyik hangmérnök / stúdió és rögzítő egység a jobb...