xnl87ky5.jpg

free counters

• imre07
    Sziasztok!
    Hát én már közelbb vagyok az ötvenhez, mint a negyvenöthöz.
    Mint már korébban írtam, itt a déli határ mentén az akkor (70-es évek eleje ) a nyugatinak számító yugó adókat hallgattuk és néztük Komjáthiék mellett.(Újvidék, Szabadka, Futótűz, Hangrázda,Slágerparti, slágerlisták a szabadkai rádión )Ezek már akkor is adtak a nyugati URH sávban is a KH mellett, de a minőség csak álom volt. Akkoriban nálunk nem került forgalomba nyugati URH-s készülék, ha eredetileg ilyen volt, azt is áthangolták keletire, miközben a kijelzőn megmaradt a nyugati sávszélesség kiírása. Nekem akkoriban tizenévesként egy Sirály (Videoton) táskarádióm volt, ezt vittem magammal mindenhova, ha a hallgatni kívánt műsor ment. Utána a seregben előfelvételisként egy csinos kis (piros) zsebrádión hallgattam(uk)a leszerelő dalt,ami az akkor menő One way ticket volt. A címe alapján érthető, hogy mért lett ez a leszerelő dal. Leszerelve kisírtam szüleimnél egy Sanyo mono rádiós magnót, amivel már felvenni is tudtam!! Ezt nyűttük öt évig a koleszban, ezen ment minden, a discótól a Pink Floydig!!!(Megvan még, a rádió része még műkszik, a magnó érthetően agonizál)Ekkor már lehetett CT506-ost kapni, ami etalon volt a maga nemében és korában nálunk, a kolesztársam azzal vett fel Komjáthiból meg lemezekről, aztán másoltuk.Mellesleg a koleszrádióban is jó zenék mentek,a "nagy sláger" az akkor nálunk tiltott (???) Világok háborúja volt. A meló miatt kimaradt jópár év nekem is, aztán nemrégen én is elkezdtem keresni a régi mono kazikon levő számokat jobb minőségben.