-
Mac Pro intel xeon (Harpertown) 3,2 Ghz (SS4 , L2 cahe 12MB!) 8gb ram...
Vagy minden szerketyűre kiváncsi vagy ? + egy 30' monitor
A gépet a monitorral együtt egyébként ajándékba kaptam Joe-tól, talán még emlékeznek itt páran rá.
Én (ha tudnék) sem adnék ki érte ennyi pénzt, (millió fölött) de az biztos, hogy amióta elkezdtem használni (1 hónapja), azóta nálam a win nem is ment.
Abban a gépemben is 8gb ram van 9800gx2 kártyával és amd phenom 9950 procival és gondolom azon is szakítana a MAC OS, de a windows egy kalap szar ehhez képest. a Mac bekapcsolástól számtva 13-17!!!! sec alatt üzemképes állapotba kerül, ennél kevesebbet és többet sem mértem még mialatt be bootolt és persze utánna egy rakás programot menyítok és minden egy másodpercen belül ott van az orrom előtt.
Én nem játszom, néha a winre leszedtem egy két demot innen az sg-ről, mert kiváncsi voltam a grafikai fejlődésekre, aztán ennyi.
A MAC-en is főleg adobe termékek vannak és nagyon gyorsan lehet velük dolgozni.
A kettő két külön világ..én szerettem a vistat is, de amióta 20Gb-re nőtt a mérete (ezzel még nem volna baj), mert van bent a gépben elég tárhely, de ahogy jönnek a frisstések úgy lesz egyre lassúb..na ez a MAC -nél pont fordtva van.
Végülis nem vagyok én Win gyülőlő ,sőt szeretem azt az op rendszert is , és valszeg vissza is térek rá, ha ugyanilyen gyors lesz, mint a MAC OS, de kétlem, hogy ez valaha is bekövetkezne.
A Win gépem konfigja:
Gigabyte MA790DQ6| AMD phenom 9950 | 3X Samsung 1TB 32mb HDD | 4x Kingmax 2GB Ram |
Zalman reserator2 | Galaxy 9800GX2 | Samsung 305T 30' | Emu1820M| Vista 64 SP1
azért ez nem gyenge vas, sőt elég komoly cuccok vannak benne, mégis a windows miatt szart sem ér az egész. A másik a virusok ,amivel ugye a MAC-nek nem nagyon kell bajlódnia, illetve nagyon kicsi az esély rá, hogy felmenjen rá egy olyan warm ,ami kárt is okozna.
Hát nagyjából ennyi.