-
Ezt azért másolom be ide mert volt szerencsém az Első Neoton Familia Tribute-n hétvégén részt venni és nagyon jó volt sztem.
"MTV ikonok a Coke Club-ban
Az MTV Icon program keretében három koncertet is adnak a szombaton megnyílt siófoki szórakozóhelyen
Tavalyi megújulása után második szezonját kezdte meg a Kosheen koncertjével a siófoki Coke Club. A Balaton-parti szórakozóhely idén nyáron együttműködik az MTV zenecsatornával, ami az Icon koncertsorozatban ölt testet.
Az MTV Icon lényege, hogy befutott vagy ígéretes előadók adják elő "ikonjaik" két-két slágerét. Koncertenként 12 együttes lép majd fel, és minden estét egy ikonikus zenekarnak szentelnek. Július 5-én kezdődik a sorozat a Neoton Família tribute koncerttel, július 19-én az LGT, augusztus 2-án pedig a Tankcsapda következik.
Magyarország előtt kizárólag Amerikában zajlott hasonló sorozat 2001 és 2004 között; ott Janet Jackson, az Aerosmith, a Metallica és a The Cure dalait adták elő olyan énekesek és zenekarok, mint Pink, Shakira, a Limp Bizkit vagy a Korn.
Az itthoni megvalósítás ötlete Erdélyi Zsolt "Superman"-től származik, az eseménysorozatot pedig a Coca-Cola által felkért Lévai Balázs (Nagy könyv, Dob+Basszus) irányítja művészeti vezetőként.
A résztvevő zenészekről szóló anyagok és a koncertek rövidített formában a magyar Music TV-n lesznek majd láthatók, míg a teljes felvételek a Cokeclub.hu-ra kerülnek fel. Az ikonok dalait feldolgozók széles spektrumot képviselnek; egyaránt megtalálható közöttük Lovasi András, Péterfy Bori, a Heaven Street Seven, a Junkies, Für Anikó vagy épp a Csík zenekar.
Az MTV Icon koncertek két színpadon zajlanak a gördülékenység érdekében, és az események irányításáért no meg a hangulatért Sub Bass Monster felel majd műsorvezetőként (és az egyik előadóként).
Az ikonoknak egyébként nem csupán a koncerteken tisztelegnek: a sajtótájékoztatón felavatták a Coke Club Hírességek Falát is, ahol füllenyomatot vettek a megjelent előadóktól.
Halász Katalin, a Coca-Cola Magyarország marketing igazgatója elmondta, a tavalyi megújulásból sokat tanultak, s ennek megfelelően alakul az idei programkínálat. A cél továbbra is a minőségi klubkultúra kialakítása, így nem törekednek a teljes tömegízlés kielégítésére. Az "ikon koncertek" mellett más érdekességek is lesznek idén, például a foci EB miatt a Coke Club két héttel korábban nyitott."