-
üdv, kicsit visszakanyarodván a tegnapi témához, anno a magnos-időkben, egy -3 vagy 0 db-nél jobban kivezérelt kaziról át semm vettem semmit, mert egy eltorzult anyaggal nincs mit tenni, manapság a studiókból dőlnek az álltalam túlvezérelt-nek nevezett anyagok.ami vagy a diditálist technikának köszönhetően vagy magam sem tudom miért torz, torz...
a hangmérnököknek hol a fülük?
én inkább a médiából dölő, ''beszükitő '' látásmodot tartom hibásnak az
egykron játszott zenék elfeledésért, az egymást majmoló országos, rádiokban nincsenek lemezbemutató műsorok ahol információkkal látnák el a nagyérdemüt az arra alkalmas műsorvezetők, dj-k.nem rihegni-röhögni, nyökögni kellene, sztárotatni magukat, eröltetni a műsoridő kitöltését játszani olyan zenéket amit maguk sem ismernek és egy számitógép rakosgat be.mondani főműsoridőben (tv) pl. bad boys blue, alphaville, sandra egylemezes előadók...ezeknek a műsoroknak, véleményformáló és egy bizonyos irányt mutató hatásuk van és nem beszélve arról, hogy az alkotók, stáb hozzáértését is tükrözi...
nem miden rossz ami régi,le kellene játszani egy komjáthy györgy éjszakai koktélját, és volna mit tanulniuk belőle...természetesen legyen szó bármely stilusú zenéről.egykoron álltalam kedvelt nagy feró garázs c. műsora is jó példaként volna felhozható véleményem szerint...
sajnos nem a megfelelő emberek vannak a megfelelő helyen, irányitott a zeneipar, a rádiók pedig elveszitették az alapköveiket a megfelelő információval, háttérismerettel rendelkező müsorvezetőiket ...
de ez igaz a teljes médiára, az ex-tornász boxot közvetit, labdarugást az ex-boxoló közvetiti, az autoversenyt végigorditja egy ex-telespotos egyén, akinek szerintem ( én még emlékszem amikor kezdte a vitray-knézi csapatban )köze nem volt az egészhez, ma pedig az autosport egyik nagyura... miért nem maradhat mindenki annál amihez ért, elért valamit...ma a kapcsolatok többet nyomnak a latba mint valaha, megfelelő kapcsolatokkal bárki elvégez bármit, ugy ,hogy azt sem tudja mit csinált...és mire másnap felkel ünnepelt sztár...
egyátalán leesik nekik a studiokban,hogy torz fos a mesterművük, a hallgatóknak leesik, hogy sokkal élvezhetőbb volna ha nem 15 hangszer szólna egyszerre teljes hangerőn?