Megpróbálok neked segíteni, lévén, hogy '92 óta műszaki kereskedelemben dolgozok!
Van egy Internetes (Csak belső használatú) oldal, amin (elvileg) minden Sony termék használati útmutatója fenn leledzik!
Megnéztem, de sajna az STR-DG510-hez nincs magyar!
Az angol nyelvűből a következőket tudtam "kihámozni":
A típusszám végén van egy rövidítés, ami az adott országra utal ahova a terméket gyártották. Nem mindegy, hogy mi ez a rövidítés, mert a teljesítménye is ettől függ
Amit a Sony bemért és megadott, az feltételez egy 8Ohm-os hangfalat, ami 20-20000Hz között dolgozik. Így a teljesítmény lehet 2*100W vagy csak 2*60W.
A hangfal kimenetei 8-16Ohm-ig terhelhetőek. Ez azt jelenti, hogy akár 2db 8Ohm-os hangfalat is ráköthetsz minden kimenetre úgy, hogy ez a teljesítményét nem befolyásolja. Ha ez az ellenállás érték összeadva mondjuk már 24Ohm lenne, akkor már ez rossz hangminőséget és teljesítményvesztést eredményezne.
A bemenetekre NYUGODTAN ráköthetsz cd lejátszót, mert ezeknek a bemeneteknek a jelszintje szabványos. A gond akkor lenne és lehet, ha bakelit lemezjátszót szeretnél más bemenetre kötni, mint a PHONO.
Vagy fordítva, erre a bemenetre cd-t. Ezek már nem működnek így, mert a bakelit lemezjátszó már teljesen más jelszintet használ (PHONO bemenet nincs is rajta, tehát ettől félned NEM kell!!).
A Sony-k jó ár-érték aránnyal bírnak, megbízhatóan működnek, és szerintem sem egy rossz döntés!!!!
Remélem tudtam segíteni, és ha a jövőben valamiben kellene az efféle javaslat KIÁLTS(ATOK)!!!!