xnl87ky5.jpg

free counters

• Breki33
    Örömmel jön vissza hozzánk

Tavaly november után a Kapcsolat koncert alkalmából szombaton ismét hazánkban lép fel a szalonrock kanadai nagykövete, Bryan Adams. A zenész tavaly téli koncertje is nagy tömeget vonzott és fantasztikus hangulatban telt el – ráadásul sok ráadásszámmal, ami igazán nagy sztárok esetében ritkaság.

Így minden reményünk meglehet arra, hogy négy nap múlva is kiváló hangulatot varázsol a Rúzsa Magdi fellépése után színpadra lépő Adams. Ahogyan tavaly, úgy most is alkalmunk volt kérdéseket feltenni a kanadai zenésznek, ő pedig abba is beavatott minket, miért is tér vissza Magyarországra.

Milyen emlékeket őriz a tavalyi budapesti koncertről?
    Fantasztikus este volt. Ez az oka annak, hogy már most alig várjuk, hogy újra önöknél játszhassunk!

Változás az előző fellépéshez képest, hogy most szabadtéren énekel majd, nem zárt teremben. Más ilyenkor egy fellépés?
    Nagyon szeretek szabadtéren zenélni, mindig érdekesek az ilyen koncertek. Abban reménykedem, hogy nem fog esni...

A novemberi budapesti koncerten adta elő először élőben Never Let Go című dalát. Szombaton várhatunk hasonló meglepetést?
    Már majdnem kész vagyok az új albumommal, de azt hiszem, várni fogok azoknak a daloknak koncerten való eljátszásával addig, amíg ki nem adom a korongot.

Ingyenes koncerten lép fel, amelyre várhatóan több tízezer ember érkezik. Mit gondol, milyen lesz előttük fellépni?
    Nagyon jó. Minél többen vannak, annál jobb lesz a koncert.

Említette, hogy majdnem készen van az új albummal.
    Igen, két évbe telt elkészíteni. Kezdetben akusztikus albumnak szántam, de ahogyan közeledtem a munkálatok végéhez, sok mindent megváltoztattam rajta. A címét azonban még mindig nem tudom.

Melyik érzelem hagy önben mélyebb nyomot: amit zeneszerzés közben érez, amit a dal feljátszása nyújt önnek, vagy az, amit csak a koncerteken előadott dalok közben él át?
    A koncertek a zeneszerzésben nagyon fontos szerepet játszanak és ez fordítva is igaz. Az egyik nem létezhet a másik nélkül. A koncertek alkalmával ugyanakkor nagyon sokat megtudok azokról a helyekről is, amelyeket meglátogatok. De számomra semmi sem képes azt az érzést nyújtani, amit a dalszerzés ad nekem.

Jut ideje mostanában a fotózásra is?
    Igen, illetve Zoo címmel kiadok egy fotósmagazint is. A MySpace-n is megtalálható az újság.

Önnek is van profilja ezen a közösségi portálon – ennyire fontos önnek az internet?
    Igen: bár romba döntötte a zeneipart, nagyon sok szempontból fontos.