xnl87ky5.jpg

free counters

• Dióka1
    ezt most miért ajánlottad??
    nem akarok még ezerféle lejátszót és hozzá fejlesztett hangorgánumot kipróbálni,hisz ennyi erővel ajánlhatnék neked én is kismillió plug-int mindenféle lejátszóhoz....
    teljesen igazad van,hogy sokmindentől függ,én nem is állítottam az ellenkezőjét,de pont az a lényeg,ahogyan te is utaltál rá,hogy miért tetszik, azaz hogy "ki milyen hangzást szeret", de ha ebben a tekintetben ítéljük meg, akkor az nem igazán lehet objektív összehasonlítás alapja,én csak erről beszéltem....persze,hogy van,aki sziszegő magasat,bandpass mélyet meg extrawide sztereót szeret vagy mindegyiket,csakhát ez már nem a "minőségről" szól,mint ahogy erről az oldaláról lett méltatva a jetaudió, hanem arról,hogy hogyan csapjuk be a hallgatót ahhoz képest, amit a botfülü (jó esetben zenei hallással is rendelkező) stúdiómérnök kikevert a pultján.

idézet egy régi hsz-emből a ph-ról

Na megyek tovább dolgokban....A "BBE" a Jetaudionál......sejtettem, hogy valami trükk lesz,de már nagyon kívácsi voltam rá.Ez egy nagyon speckó és brutáljól eltalált DSP,de a stúdiószerű hangzáshoz egyáltalán nem hasonlítanám,mint ahogy jeték ígérték. Való igaz nagyon-nagyon fel tudja dobni az inkább szintisebb vagy diszkósabb hangzást,ez tény! Nagyon el van találva a különböző frekik beállítása (szimpla EQ-val ilyet elég nehéz kihozni a hangzásból),kiemelése,vágási meredeksége,de az eredetihez képest erős hiányt éreztem a középfrekik hangjaiban,a többi rész tetszetős volt,mélyek megtoldva (a szokásos 1Khz környékén lehúzva),de csak szépen, a magas tartományok kicsit kiemelve,de pont emiatt ráküldtem egy hagyományosan analóg hangzású számot az ABBA-CHIQUITITA c.szép és nagyon szépen hangszerelt (gitár,zongora,fúvósok) 79-es számát,ahol a csaj már majdnem ''cincogott és ''sziszegett'' az eredetihez képest! így olyan szintis hangzása volt a számnak, az eredeti azért emberibb és ''élethűbb'' ,''live'' hangzást mutatott még így mp3-ban is.Persze ezek mind ízlésen,kedven és adott zenén múló dolgok. Szal ha a jetaudio előnyét akarnám ecsetelni,akkor az a BBE miatt lenne, ami király dolog,de a hagyományos ''analóg'' zenére nem való,a hifisták meg egyenesen rosszul lennének tőle!
    Meghallgattam ugyanezt a winamppal is (v2.95), tényleg nem vagyok elfogult, de mindenféle effektus és dsp meg kütyümütyü nélkül ''flat'' beállításokkal nekem valahogy jobban bejön (persze ez a rész már megint fül,zene és kedven múlik). Ha viszont a diszkósabb zenén akarok tombolni,akkor garantáltan érdemes és ajánlom a Jetaudiot és a BBE-t befogni a hajtóműnek, illetve ajánlható azoknak is akiknek mondjuk egy középkategóriás hifihez képest (átlagban cirka ~3-400ezer hufért hozzájuthatsz újonnan) gyengécske a hangrendszere vagy nincs rajta extramultibassboostgroovesystem!