xnl87ky5.jpg

free counters

• mandm
    Félre értés ne essék az amatőr körülmények között készült mixek més besoroléást élveznek, már csak azért is mert magam is készítgettem ilyeneket. De ne mcsak PC-vel hanem két magnódeckkel is, kvázi vágási technikával.
    Ezt úgy képzeljétek, hogy egy magnó felvételre áll, a másik lejátszásra. Beállítottam a lejátszás elejét, majd indítottam az átmásolást, egész addig a részig, ahol az első vágásnak történnie kell, ill egy kicsit ezutánig.
    Ezuztán, a felvevő magnóval visszálltam pontosan arra a pontra, ahol a vágás lesz. Itt nagyon figyeltem az ütemre. Majd a lejátszó magnóval beálltam oda, ahonnan a vágás utáni rész jön, de itt is figyeltem az ütemre.
    ha mindez megvan akkor együtt indult a lejátszás és a felvétel (nem csúszahtott egyik se), és ment újra a másolás egésszen a második vágásig (ill egy kicsit tovább)
    Felvevő magnó újra visszaáll ütemre pontosan a vágás helyére, lejátszó magnó beáll a következő rész elejére, szintén ütemre pontosan, stb., stb., stb.

Így főképp, azonos bpm-ű zenéket, vagy inkább egy zenéből "remixeket" lehetett készíteni.

Szerénytelenséggel mondhatom, voltak olyan sikerült termékeim, melyeket menő diszkósok is elkértek.

Manapság (ha van időm) számítógéppel könnyebb. Ha jó kedvem lesz megosztom veletek Marshall 2. nevű közel 70 perces italo mixemet.