Pár hónapja véletlen ismeretség által volt lehetőségem 3-4 személyen (dj-ken) keresztül Haluska Imréhez vezető "útvonalon" az Ő állítólagos és közkézen forgatott 61 db audio CD-ből (közel 700 db számból) álló gyűjteményéhez hozzájutnom.
Mit mondjak, nagyon nagy lelkesedéssel vártam a cd-ket és nagy reményeket fűztem hozzá, főleg a Pillantás az európai diszkókba c. műsor zenei tartalma miatt, hogy "biztos" benne lesznek azok a jó kis 89-91-es italo zenék.
Sajnos és nem ismerem személyesen Imit, azt sem tudom mennyire biztos, hogy a cd-k tőle indultak el vándorútra (de garantálták), de a nagy orgazmus helyett a valóság nagyon lehangoló volt.
Borzalmas, agyonhasznált "Polimer" kazetta minőség (azaz széthallgatott vagy MK27-es magnóval készített álsztereó felvételek kazettáról bedigizett változatai), nagyon gagyi számok (3-4 cédényit kivéve), azok közül is sok inkább 70-es évekbeli, kábé 2-3 szám szerepelt a "Pill.eu.diszkóba műsorból" és két cd-nyi olyan Gipsy and Queen-szerű előadó elég egyhangú (szintén gyenge minőségű) zenéivel dúsítva, szoszo a 61 audio cd-ből ha 10 számot raktam félre "esetleg" alapon, akkor sokat mondok.
Pedig anno volt Komjáthynak Gyuri bának is egy italodiszkó zenéket felvonultató, a korszakot bemutató huszonvalahányrészes sorozata a rádióban (anno a Petőfin adták, majd később fogalmam sincs milyen megfontolásból a Bartókon ismételték meg az adássorozatot),illetve szívesen újrahallgatnám, átélném az egész Pillantás az európai diszkókba című műsort is.
de erre szinte semmi esély nincs már...
hacsak a csoda...