-
leslievida!
Nem akarom megtörni a zenei folyamatokat, de mivel hivatkoztál az én "naccerű eszfuttatásomra" is,emiatt ha megengeded (de ha nem, akkor is), tényleg csak a tisztánlátásod miatt reagálnék pár szóban.
Nem gondolom, hogy nem vagy tisztában a szerzői jogokkal, azt sem, hogy csak unalmadban szóltál hozzá épp ehhez a már egyébként "lezárt" témához, de az látszik, hogy próbálkoztál valamivel, amivel látszólag kicsit homályos a felfogásod vagy az értelmezőkészséged.
Én egy szóval sem írtam, de még csak nem is utaltam szerzői jogokra meg hasonló kényes kérdésekre, és még csak a szabadságjogokról sem regéltem, úgyanúgy nem,mint kötelezően előírt dolgokról vagy erkölcsről.
Pláne.
Tudod,a bevakkantásod alapján úgy gondolom,hogy nem feltétlen szerencsés hirtelen dirrel-durral és átgondolatlanul belevágni egy ködös és ingoványos területbe.
Én -ha nem csak felületesen olvastad volna el a hozzászólásomat- mindössze GESZTUSRÓL írtam, és nem véletlenül,hisz a "szerzői jog" alapján megismert mindenért fizess elv következetességét tekintve ezt a fórumot és még sok-sok oldalt, PtP, FTP, torrent és hasonló miegymás lehetőségeket kellene azonnal világszerte bezárni,likvidálni, írtani és mindenkinél házkutatást tartani közülünk, majd bilincsbe verve elhurcolni valami internettől mentes lakatlan szigetre, akinek az IP-jét és oldalforgalmát már természetesen loggolta a szolgáltató vagy a BIX központi adatbázisa.
De ehelyett mi, zenekedvelők vígan elvagyunk és örülünk egymásnak és a jó zenéknek,meg annak a lehetőségnek, hogy még egyelőre vannak és reméljük lesznek is hasonló lehetőségeink arra, hogy bár jól tudjuk, hogy illegálisan, erkölcstelenül meg egyéb csúnya módon, de kitérdekel alapon mindenféle variációban hozzájuttassuk egymást olyan zenékhez,amikez máshogy valószínűen sehogysem kerülnék hallótávolságba.
De mi, ez a kis-nagy közösség ettől boldogok vagyunk és ez számít.
szerintem maradjunk ennyiben....
és ne feszegessük a jogot, erkölcsöt meg a szabadságot sem.
Mindez az ismételt rövid de "naccerű eszmefuttatás" CSAK egy GESZTUS feléd...úgyhogy próbáld meg értékelni!
a többiektől meg bocsi a sok elmélettől....