xnl87ky5.jpg

free counters

• Dióka
    szia Mflexbá!

Mostanában tudod kevés az időm,de most épp felugrottam egy kis olvasásra és olyanba botlottam,amit nem "tudok" szó nélkül hagyni.... de csak a javatok miatt!

Tudod,hogy nagyon imádlak téged....de az új hi-tec tömörítő-rippelő programhoz kapcsolódva mielőtt még nagyon ingoványos területre vinnénk a nagy találmányt,és kikiáltanánk egy új FANTASZTIKUS PROGIT vagy akár egy új sosemlátotthallott megoldást,vagy tömörítési eljárást,
    azért ne felejtsük el, (mint már annyiszor mondtam) hogy a tömörítés minőségét nagyon sok minden befolyásolja (lásd eac+lame+breki sztoris hozzászólásaim valamilyike).

De most ezt nem kezdem el részlezetzni,mert agyvérzést kaptok.

A mintapéldádban felhozott számoknál a lényeg:

Fülre valóban nem sok a különbség (azaz szinte semmi,bár csak fülesen hallgattam)!
    De miért?!

1. mivel nem épp akusztikus számot választottál, próbáld ki ugyanezt mondjuk az abba-chiquitita c. számával, valószínű "picit" hallhatóbb lesz az eltérés!

2. mivel amúgyis tücc-tücc a zene és még elég gyengén is van "masterelve", emiatt az amúgy nem nagyon hallható, de létező különbségeket még nehezebb kiszűrni!

és a legfontosabb jelen esetben

3. mivel a minőséget jaj nem csak a bitráta határozza meg, hanem pl. az akusztikai eljárás is, ami jelen esetünkben a meghatározó és beugrató is a dologban:
    Mindkét szám JOINT STEREO eljárással készült, ami szívás, mert 192 felett nem "illik" használni (nagyon csúnya dolog a minőségre nézve), mivel sokat kidob a hangzáskép eredetijéből! Ergo nem hallod jobbnak a 320-ast!

Ha ugyanezt STEREO kódolási akusztikai algoritmussal tömöríted le (+ATH control és LP-HP és egyéb filterek nélkül), akkor nyilvánvalóbb lesz (egyértelmű), hogy a CSODAPROGRAM csak ÁMÍTÁS és VAKÍTÁS, azaz süketítés!
    KAPCSOLJ VILLANYT DE GYORSAN és felejtsük el a dolgot!