-
nem akarok a szavaidon lovagolni, de Te írtad azt, hogy
"DTS-t nem (és DolbyDigital-t sem) lehet MP3 formátumba kódolni"
én erre reagáltam, mert ez így egy nagy ferdítés és pontatlanság, így erősen félreérthető!
azt, hogy hogyan lehet vagy hogyan nem lehet átkódolni az másik kérdés, de te erről megfeledkeztél!
"1. Kétcsatornára lekeverve akár a DD-t , akár a DTS-t, ugye mondanom sem kell, hogy akkor az már nem DD és nem DTS. "
ezt jól látod, nagy megállapítás és több évtized tapasztalat kellhetett hozzá, de itt is úgy látom, hogy összekevered a dolgokat, mivel senki sem mondta, hogy ugyanaz lesz, mivel akkor nem lenne értelme sem a lekeverésnek, sem az átkódolásnak!nem az azonos térhatás lehetősége vagy elérése volt a téma....
"2. Ezen látszik, hogy LameMp3. Mondjuk a 5.1 csatornás mp3-ban el lehet tárolni a DD 6 csatornáját. Persze minőségromlás itt is van a újratömörítés miatt, ugyanúgy mint az ac3 esetén"
Általában minden átkódolás, főleg egy teljesen más pszichoakusztikai formátumba történő kódolásnál minőségváltozással(romlással) jár, de nem értem ezt mire írtad, hisz még mindig nem arról kezdődött a téma, hogy ha átraksz valamit mp3-ba,akkor annak meg kell egyeznie az eredeti minőséggel, hanem azt állítottad, hogy "nem lehet átrakni", írtad volna azt, hogy nem lehet az eredetivel mindenben egyező hatást elérni,akkor meg sem szólalok, de nem ezt írtad!
"Amúgy én még nem találkoztam használható és ingyenes szoftveres DTS codec-kel."
én sem, ez biztos nem lehet véletlen, ugyanis jó biznissz van benne....
"Sőt még a fizetőset sem láttam feltörve."
én láttam...és??!
"(De még asztali lejátszón sem downmixelik le kétcsatornásra, mint a ahogy a DD-vel megteszik)."
ez sem volt a kezdőtéma.....de
semmi sem kötelező, viszont szinte semmi sem lehetetlen...ugyanis a dts-t is bármikor szét lehet szedni 6 db független sávra (ingyen progival).....amiből már csak tudás és fantázia kérdése, hogy mit csinálsz vele....
na asszem nagyjából ennyi