-
Én meg már egyre kevesebbre.
Kedvenc mondásom volt,mikor számonkérték rajtam régebben,hogy egy-egy dalt miért nem ismerek fel,pedig játszottuk....,hogy másnak kb heti 2-3 uj dalt kellett csak megjegyeznie,és ha az sláger lett hamar a fülébe égetődött.Nekem mikor kb heti 20-30 maxi és 10-15 uj nagylemez ment át a kezén(ez még a fizikai lemez korszak,nem a mai letőtikélős,digitális,amikor napi 800 dal is előfordulhat mint "megjelenés"), volt hogy már egy hét múlva nem emlékeztem,hogy ez vagy az a dal megvan-e vagy sem,kivéve ha az azonnal sláger nem lett.
Két példát szoktam emliteni, az egyik a Corona:Rhythm of the night c dala,melyet még 1992 ben hoztam haza egy Franciaországi kiránduláson vett cd-n,mert akkor hallottam egy ottani discoban.Idehaza talán kétszer játszottam,elkérték egyszer a Szombat esti extázisba a Szabó Tomiék,aztán az egész dal,meg a lemez ugy ahogy elfelejtődött....egészen 93 ig amikor átremixelték,felkerült az angol listákra,állandó slágerlista és kivánságműsorzene lett,szóval elkezdtük naponta hallani, pedig akkor már én kb.egy éve sutba vágtam a cd-vel együtt.
A másik Dr.Alban:It's my life c dala,melyet 92 elején hoztam el a Dj.Service-ből egy balekitcsomaggal együtt.Nekem első kijátszáskor megtetszett,talán adtuk a Vasárnapi koktélban is,aztán mivel nem kérték,kívánságműsorban nem ment ,el is felejtődött,kb fél évig..mert akkor hirtelen felkerült valamelyik slágerlistára elkezdték a szerkesztők keresgélni így nálam,rajtam is keresték,de persze már fogalmam sem volt,hogy mit is keresnek.Persze megtaláltuk a kijátszást a katalogusunkban,igy sikeresen átadtuk a felvételt a slágerlistakészítőknek....a többi már történelem.
Szóval,ha én minden zenére emlékeznék,ami volt a kezemben(arról nem is beszélve hogy a Haluska négyhetente behozott 50-60 maxijából csak kb.15-20 kijátszására volt lehetőségem a rendelkezésemre álló 1-2 óra alatt, a többibe csak 15-20 másodpercre hallgattam bele,és szerintem már 5 perc muva sem tudtam mik voltak,így sok minden utólag keresett zenét kukázhattam ki időhiány vagy "nemtetszés"okán.Ez egy állandó taposómalom volt,nem egy dj,aki napokig,hetekig morfondirozhat azon,hogy a beérkező néhány tucat zenéjéből mit tegyen bele a repertoárjába.
De emlékezőnek itt van Roland,ő úgyis mindent tud.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:48:03