-
Nos igy két három kihallott szóból ez nem olyan egyszerű..legalább valami 30-40 másodperces borzalmas minőségű kazettafelvétel vagy bármi...az sokat segithetne.
Mellesleg kis kulisszatitok a nehézség okáért talán az,hogy bár 86-87 tájékán a Komjáthy Gyuri adta a Danubius zenei anyagát ez nem ugy történt,hogy levitte a zenéit,hanem a beérkezett anyagok egy részét kijátszotta a Danubiusnak IS és saját szalagtárunk részére IS.Aztán voltak lemezek amelyeket csak az egyik helyre rögzitette és számtalan olyan felvétel is akadt,melyket csak a Danubiusnak rögzitettek,de később a Komjáthy tárunkba nem került be.Én is sok dalt kerestem kutattam az emlékeimben a tárban amikor végre szabad kezet kaptam benne,és bizony sok felvételt csak régi danubius tekercsekről tudtam visszakeresni,az eredeti kijátszásnak már semmi nyoma nem maradt a tárunkban.Aztán -ahogy már adásban néha erről beszéltünk- Danubius első három évében ugy 89 végéig a zenék nagy része nem egészben ment külön külön,hanem un.DAN paneletek gyártottak-magam is készitettem néhányat-ami azt jelentette hogy olyan 15-20 perces zenei blokkokat játszottunk fel tekercsekre átusztava egymásba,és ezekből szerkesztették meg a napi adást.( a blokkok között volt a beszélgetés,duma,hirek) nem véletlen,hogy aki akkoriban gyakran hallgatta annak hamar feltünt,hogy bizonyos dalok mindig egymás után következnek,és mindig ugyanott usztak át egymásba.Hát ez ezért volt.Az is lehet hogy a keresett felvételed valamelyik ilyen blokk alkotoeleme volt,ami aztán külön nem is került megőrzésre...ezeket a tekercseket pedig még joval a Danubius Magyar Rádios 1998-s megszünése előtt kiselejtezték.
Aztán 1990 körül a Dan és áttállt az egyedi szerkesztésre cd,lemez,egyszámos tekercs,stb.,igy áttállt a zenei szerkesztős korszakra kb 1996 ig amikor bejött a Selector.
Szóval tanakodhatunk tippelgethetünk,de ez nagyon tű a szénakazalban dolog ebben az esetedben:(((((