xnl87ky5.jpg

free counters

• cucurbia
    Hát,hogy a B.Tóth mit kapott a fene tudja.Az biztos hogy a kilencvenes évek elején(és igy valoszinűleg a nyolcvanas években is)a magyar előadók a demóikat szalagon küldték.Nekem is van még itthon Bonanza Banzai demoszalag valahol,de emlékszem,hogy 89-ben Pierrot első lemezét is szalagon hozta be,és a Repülők első nagylemezét is még szalagon hallgatgattuk a studioban megjelenése előtt néhány hónappal.Utána jött a DAT korszak.( az a bizonyos S.T.O.zenekari felvételt(ami nem 100 Folk Celsius!!!) is daton kaptuk anno...majd valamikor 93-94 környékén kezdtek rászokni a bakelitpromokra(F.L.M. lemezei,Kerozik,stb igy küldte a promokat,majd aztán nem sok idő telt el és 95-96 tájékátol már cd-n küldték a promokat a zenekarok kiadok,tehát az evolució elég gyorsan végbement.
    Na de ez a Marcellina tisztán nyolcvanas évek,nekem is kazettán volt meg anno.DE..
    lehet hogy valoban rádios felvétel,rengeteg olyan dal van amit aztán sosem adtak ki lemezformában.(Máté Péter,Cserháti diszkográfiokát is játszottam ki anno ismerösöknek a rádioszalagtárbol,amelyek lemezen sosem jöttek ki),de ezekhez hozzájutni....főleg veszteségmentesen...háááát,ismerve a rádio hozzááállását elég bonyolult dolog.(papiron nem,de a valóságban).A másik lehetőség ,hogy megjelent kislemezen,de a discogson nincs(ismerve a discogsot,ahonnan álmunkbol felverve is tudnánk sorolni rengeteg előadot amelyek nincsenek is fent) ezen a lehetőségen sem csodálkoznék.Idehaza van néhány száz rádiobol hazahozott magyar kislemezem,de bevallom olyan helyen van eltéve ahova nem tudok minden nap csak ugy hozzáférni de igérem ha lesz rá időm és lehetőségem átböngészem.( aaz amerikai countrykislemezeket éppen két hete dobozoltam be és vittem fel a padlásra mert kellett a szekrényben másnak a hely)....szoval egy szó mint száz...Marcellina biztos jobban tudja.