..a druszámtól beszerzett wav verziót felesleges ellenőrizni (mert tudom, hogy ő milyen megbízható ezen a téren), de a Hargittay féle Maxi Disco szériával azért lehetnek némi problémák veszteségmentes kompatibilizáció terén, így azt érdemes lenne csekkolni.
Tőlük nekem is van eredeti gyári audio cd-m, amit mp3-ból konvertáltak fel és adtak el "veszteségmentesként".
(azért ehhez már kell némi pofa is.)
A FLAC formátumokkal semmi gond nincs az égvilágon, amennyiben azok saját rippek eredeti hanghordozókról.
Nem bántásként, de szerintem ezen losslessnek tűnő FLAC-ek esetében itt most nem saját rippekről lehet szó,
hanem innen onnan (ki tudja honnan) letötikézett fájlokról.
Nem egy FLAC-be belebotlottam már (ugyanez igaz az APE-re és a WAV-ra is) ami jobb esetben egy 320-as mp3-ból felkonvertált tutyika, rosszabb esetben pedig valami 256 mbit/s alatti tömörítés
Sőt olyannal is találkoztam már egy "LOSSLESS" ingyenes letöltő oldalon, hogy volt pofájuk 96 kHz/24 bit-be feltenni FLAC formátumban egy állítólag eredetileg bakelitről készült digitalizált változatot.
Lehet, hogy eredetileg tényleg onnan származik, csak hát valahol útközben valaki elmentette mp3-as tömörítésbe, majd valaki más meg azt az mp3-at visszakonvertálta 96/24-es FLAC-be.
Honnan tudom? Ennek kiderítésére elég sok módszer létezik szerencsére.
A baj az ilyen esetekkel csupán annyi, hogy a minőség hallhatóan is romlik!
Ha ez nem így lenne, még én is tojnék rá, hogy mp3 volt e a konténerfájl vagy sem...