Neked milyen van
  • Breki33
    #313
    Amit nagyanyáink még tudtak
    Ahhoz, hogy visszaállítsuk hajunk természetes állapotát, egy kicsit vissza kell néznünk a múltba. A nőknek évszázadokon keresztül nagyon szép, egészséges hajuk volt, ehhez pedig nem volt szükségük csodaszerekre, csak a természet kincseire. A görögök, az egyiptomiak és a kínaiak is jól ismerték a természetes anyagok jótékony hatását; így gyógyszereik és kozmetikumaik is értékes növényekből készültek, például rozmaringból, zsályából, ginzengből, csalánból. Hajápolásra különböző növényi főzeteket használtak. Ezeket mi is elkészíthetjük; 1/3 csészényi növényt öntsünk le negyed liter forrásban levő vízzel, és hagyjuk állni 15 percig, majd szűrjük le. A langyosra hűtött főzettel öblítsük le a hajunkat a hajmosás végén.

    Hajra valók:

    - Kamilla: világosítja, és fényessé teszi a természetes szőke hajat.

    - Ginzeng: pótolja a száraz haj elvesztett nedvességét, a hajat rugalmassá és fényessé teszi.

    - Levendula: frissítő illata mellet selymessé és ragyogóvá teszi a hajat.

    - Citromfű: kondicionálja a hajat, puhává és csillogóvá teszi.

    - Csalán: ez a legtöbbet használt kondicionáló, erősíti, és fényessé teszi a megviselt hajat. Zsíros hajra különösen hasznos.

    - Rozmaring: stimuláló hatású, ezért serkenti a hajnövekedést. A haj korpásodását is csökkenti. A sötét színű hajat fényessé teszi, és nagyszerűen lehet használni az összecsomósodott haj kibogozásához.

    - Zsálya: ősz hajszálak eltüntetésére használták.

    - Cickafarkkóró: a görögök nagyra becsülték. Főzete könnyen kezelhetővé teszi a hajat