• archkoven
    Csak annyit mondok Pöty, hogy nálam jobban senki nem várta az AoM-et, annak idején még a háttérnek is beraktam a screenshotokat. Majd amikor kijött el voltam ájulva tőle, attól ahogy kinéz és ahogy működik.
    Viszont egyszer csak azon kaptam magam, hogy kb. egy hónap után szépen csöndben visszatértem az AoE2-re. Nem azért mert az AoM egy szar játék, hanem azért mert úgy éreztem (és elhiheted nem csak én hanem top játékosok is), hogy stratégiai értelemben visszalépést jelentett az AoE-hez képest. A town centerek fix helye pl totálisan elhibázott dolog volt, mert nem elég, hogy a szabadságodat csökkentette a játékban, de egyben hátrányban részesítette az addig is hátrányban lévő játékost, így csökkent a felzárkózás esélye.
    A házak fix száma szintén nem tetszett egyáltalán (egy épületből már hadd építsek annyit amennyit akarok!), ez szitén csökkentette a szabadságot. Nagyon nem tetszett, az egységek több helyet is elvehettek a poplimitből, így fordulhatott elő hogy 40 egységgel már poplimiten vagy. Nekem ezek a varázslat meg hős dolgok szintén nem jöttek be (bár eleinte tetszettek), nekem nem túl izgi egyetlen embert ápolgatni mint pl. a WarCraft-ban.
    A legjobban viszont a kiherélt gazdaság volt ellenemre, szinte semmi erőfeszítésembe nem tellett a gazdaságot életben tartani, az AoE-ben általában 50-60 mezőt szokatam rakni ha elérek imperiálba, az AoM-ben meg 20 már majdnem felesleges.
    Az AoM (és a WC3) nagyon jó játék a maga nemében csak szerintem az AoE eredeti koncepciója sokkal jobban bejött.

"És amikor már azt hiszed mindent tudsz a játékról, a LAN-partyk királya vagy, felmész a netre és ott esik le igazán milyen mélységig összetett a játék és mennyi mindenre kell figyelni hogy nyerj!" -én single-t soha életemben még nem játszottam stratégiával, úgy hogy nyugodj meg nem hiszem azt hogy a LAN partik királya vagyok. Bár LAN-on sem játszottam soha AoE-t, mindig csak a neten nyomtam.