Ubuntu Linux
  • msstz
    sziasztok!

Gondolkodom azon, hogy váltok linuxra - de még nem tudom, melyikre. Azért írok ide, mert ez a legjobban menő topik, nem kell heteket várni a válaszra, remélem.
    Az ubuntuval már kisérleteztem régebben, de aztán valahogy félbemaradt a dolog - nem lettem okosabb vele. Most olvastam a Linspire-ről is és tetszetős. És mennyi más van, amiről nem tudom, jó-e vagy sem. Igazából én azt szeretném, ha érthetően, egyszerűen lehetne kezelni azokat a zenefájlokat pl, amik a Windows alatt vannak. Szeretném azt a "windowsos egyszerűséget", kattintok és oké (tehát parancskódos dolog az fúú nem), ha az lehetséges. A Linspire azért is szimpi, mert gyárilag támogat egy rakat fontos formátumot, mp3, doc, avi, wmv, stb, amik nagyon szükségesek, és azt hiszem (javítsatok ki) az Ubuntuban ezek alapból nincsenek meg. Tehát full kezdő vagyok linuxban, és azt sem szeretném, hogy olyat mondjatok esetleg, ami olyan kis tingli tangli linux - az érdekelne, melyik az a Linux, ami egy linux noobnak jó és egyszerűen használható, mégis teljesen felszerelt és biztonságos?