Ubuntu Linux
-
Blum #11072 Külső HDD sincs még meg, mostanában kezdtem el őket nézegetni, ha vennék akkor már minél gyorsabbat.
Még az merült fel bennem, hogy hogyan fogom én azt vezérelni? Van egy wifi routerem, ami jelenleg úgy működik, hogy amikor itt van a laptop az asztalon akkor UTP kábel van bedugva a gépbe, ha géppel együtt kivonulok a konyhába vagy át a nappaliba akkor wifire csatlakozok.
Ha megvenném a Pi-t akkor a laptop folyton a wifin lenne, RPi pedig megkapná a kábelt. Ha a két gépet ugyanaz a router szolgálná ki akkor a routeren keresztül eltudnám érni a laptopról a RPi-t? Torrentet hozzáadni, valamit beállítani, stb...
Elég láma vagyok az ilyen hálózati dolgokhoz. D:
Vajon az is megoldható lenne, hogy onnan streamelek zenét MPD-ből? És ha filmet akarok nézni a laptopon akkor azt előtte átmásolom gépre..na de hogyan? Pendriveot ide-oda dugdosni elég láma dolog lenne :D
Szerk.: Találtam egy ILYET...így már kicsit megvilágosodtam bár az még mindig nem teljesen világos, hogy a külső HDD-n lévő letöltött tartalmakat a laptopról hogy érhetném el...illetve, hogy a laptopról hogy másolok dolgokat a RPi-re csatlakoztatott külső HDD-re.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.02.03. 20:48:41