• BlackRose
    #18
    Én azt mondtam, hogy nem kell a különbségeket felsőbbrendűségnek értelmezni, de most te éppen ezzel jőssz elő. Másrészt nem érted, miről beszélek, az értelmiségieknek semmi közűk az okossághoz vagy vice versa, sőtt legtőbb értelmiségi hisz a hülye dogmákban és legtöbb értelmiségi teszi magát felsőbbrendűnek... holott vezetek egy listát amelyet rendszeressen frissitek (sajnos az utobbi ídőben elég sűrűn van rá alkalmam), nos ezen a listán a 10 legnagyobb hülyeséget rangsorolom amit valaha is halottam, olvastam stb. és hidd el mind a 10 helyen előkelő értelmiségiek állnak sőt 7-en (Dr) címet is fityogtatnak a nevűk mellet. Éppen azt akartam kihangsúljozni, hogy az egész civilizáció téves dogmákon alapszik és ez az értelmiségiek körében sajnos még fokozódik, de mégegyszer nem tatrom őket ezáltal sem felsőbb sem alsóbbrendűeknek sem, csupán szeretném ha a nem logikus és bizonyíték nélküli dolgokat elvetnénk és, hogy egyszer és mindenkorra ne feltételezéseken alapozzuk életünket, hanem tényeken. A legnehezebb dolog elismerni, hogy valamit nem tudunk, és ez a dogmatikus értelmiségieknál még nehezebb, na de... nem akarok itt most filozófálni, a lényeg az, hogy nállam nincsennek sem felsőbb sem alsobbrendű emberek, csupán személyek akik vagy tetszenek vagy nem, de ugyanúgy megbecsülöm mindkettőt, amíg ők is megbecsűlnek engem, de szeretném ha néha elgondolkodnának a másik opción is, nem muszáj, hogy elfogadják, de sokan egyszerűen elvetik gondolkodás nélkül.
    Bertrand Russell egyszer azt mondta,

    "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

    És ez nagyon de nagyon igaz.

    de ide raknám még a következőt is...

    "Ne adj tanácsot. A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg." (angol közmondás)

    Ez tisztán kimondja, hogy azt amit mondtam az elején, és ha betíltod valakinek, hogy hülye legyen akkor azt hiszed, hogy ez álltal már nem lesz hülye? A hülyeség meg csak a hülyék között terjedhet ezért sincs értelme betiltani, hanem a hülyék számát kell csökkenteni (ide irnám, hogy a hülyéket lehetetlen kiszakítani a hülyék világából, de nem kell ujabb hülyéket csinálni azáltal, hogy ugyanazokkal a hülyeségekkel tömjük őket mint amivel a meglévő hülyék lettek tömve).
    Ide írnám még, hogy én 2-3 évvel ezelőtt meglátogattam egy jópár neonáci honlapot, hogy egyenessen lássam milyen hülyékkel lehet ezen a téren számolni, a helyett, hogy közéük soroltam volna magam, a honlapok megtekíntése után még nagyobb ellenérzéseim lettek irántuk, tehát a neonáci honlapok pozitívan is kihathatnak az emberekre (egyenessen hányingert kapnak tőllük), ha meg betiltod akkor meg csak a hülyék tevékenységi halmazát egy kicsit másfelé formáltad, de ezáltal nem csökkentetted a hülyeségöket... NA DE MOST MÁR KISZÁLLOK MERT MÉG A VÉGÉN ÉN IS HÜLYE LESZEK.