Dopping
  • Cat #1
    Furcsállom hogy nem találtam ilyen témát, pedig fehér miki portugáliai halála után adódott a dolog, és azóta is többen meghaltak szivrohamban a pályán
    azt nem értem, hogy miért magyarázza az esetek után mindenki hogy "öröklött betegsége volt", meg hogy "ki fogjuk vizsgálni", és "nem doppingolt". Erős, egészséges fiatalemberekről van szó, és bárki bármit mondd, negyvenegykét évesen ez nem normális dolog. És persze nemcsak a focisták hullanak, hanem a tour de france kerékpárosai, teniszezők, és most itt két amcsi eset...

    azért jutott ez eszembe, mert most olvastam az origon:

    Elhunyt az egykori NFL-legenda
    2004. december 26., vasárnap, 20:29

    Erős szívroham következtében elhunyt Reggie White, az amerikaifutball-bajnokság (NFL) egykori legendája.

    A 43 éves korábbi klasszis 13-szor lépett pályára a Pro Bowlon, ami a sportág All Star-gálájának számít, kétszer pedig az év védekező játékosának választották. White 1985 és 2000 között a Philadelphia Eagles, a Carolina Panthers és a Green Bay Packers gárdáját erősítette, utóbbival 1996-ban megnyerte Super Bowlt, azaz a bajnokságot. White pályafutása során 198-szor döntötte le lábáról a labdát birtokló irányítót - szaknyelven sacknek hívják -, s ez visszavonulásakor rekordnak számított az NFL-ben, ám azóta Bruce Smith átírta a csúcsát.



    Elhunyt a doppingoló baseballsztár
    2004. október 11., hétfő, 11:16

    Életének 41. évében elhunyt Ken Caminiti 2001-ben visszavonult baseballsztár, aki korábban beismerte, hogy pályafutása során rendszeresen doppingolt. Az 1996-ban a profiliga (MLB) legjobbjává választott, háromszoros All Star-csapattaggal szívroham végzett New Yorkban.

    A San Diego Padresszel nyolc éve bajnoki címet szerzett Caminiti - aki kokainfogyasztás miatt a múlt héten 180 napi börtönbüntetést kapott - 2002-ben a Sports Illustratednek nyilatkozva beszélt arról, hogy aktív játékosként anabolikus szteriodokkal élt, s megemlítette: szerinte az MLB mezőnyének legalább a fele szintén a tiltott teljesítményfokozóknak köszönheti sikereit. Elkésett az utolsó alapszakasz bajnoki mérkőzésről, és ezért 87 400 dolláros - azaz 17,5 millió forintos - büntetést kapott Sammy Sosa, az MLB-ben szereplő Chicago Cubs sztárja. A szezonban gyengén teljesítő Sosa csupán a kezdésre érkezett meg, ezért aztán nem is öltözhetett be, ráadásul a találkozó vége előtt elhagyta a számára fenntartott páholyt, és hazaautózott.