ADSL Router+Firewire kapcsolat
  • TheZsenyka
    #1
    Arghhh....

    Segítségre van szükségem (nem mentálisan): szétkerestem az arcomat a neten, átolvastam a WinXP helpjét, szétkísérleteztem magam a netbeállításokkal, de valami mindíg hibásan működik.

    Szituáció: kettő darab számítógép, mindkettő Windows XP-vel, mindkettőben van 1db 100Mbps hálókártya. Mindkét gép fel van csatlakoztatva (patch kábellel) egy ADSL routerre. Mindkét gépben van Firewire port (400Mbit). A két gép össze van kötve közvetlenül a Firewire portokon.

    Mit szeretnék: mindkét gép a routeren keresztül elérje az Internetet, ha viszont fájlokat akarok másolni, azt a Firewire portokon keresztül akarom megtenni.

    Probléma: bár az Internet hibátlanul működik mindkét gépről, viszont ha a két gép között akarok másolni, folyton a routeren keresztül akarja áttolni az anyagot a Firewire portok helyett. No problem, gondoltam, és a 100-as ethernet kártyákon lekapcsoltam a "Client for Microsoft Networks" klienst. Természetesen azonnal működött a 400-ason a file átvitel. Csak hát azonnal meg is halt az Internet... Persze még vagy ezer más lehetőséget kipróbáltam, egyszerre nem működik jól a két dolog.

    Mi a megoldás? Help!