• Inquisitor
    #107
    Hát ez erős túlzás az Index-ről, de ahogy másik fórumon írta valaki, ha egy filmről (műveltségtől, neveltetéstől függetlenül) 7 az 1 arányba fikázzák, az nem pouitív előjel.
    Az eddigi NEM főállású kritikusok learásaiból az jött le, hogy gyönyörű szép képekből áll a film, de attól még ugye nem lesz jó is a film.
    Volt aki szerint az egész film kis jelenettöredékekből áll, hosszabb sötét bevágásokkal. (Értsd két jelenet között jó kis szünet van ...) És ez egy hosszú filmnél eléggé kizökkenti a nézőt a ritmusból.
    Megint csak többen állítják, hogy pár szinész elég amatör volt pár jelenetben. Morricone zenéje meg jó, csak pont nem ott és akkor, amikor a filmben felhangzik.
    (Másrészt Morricone vagy 150 film zenéjét megírta már, nem 100%, hogy ez volt lete fő műve, és pl. John Williams-hez hasonlóan kezdenek egyre sűrűbben ugyanazon motívumok feltünni.)
    A díszletet, jelmezt és sminket, valamint a fényképezést díxsérték. Színészi teljesítményt, a forgatókönyvet (mivel NEM forgatókönyvíró, hanem író csinálta), de legfőképpen a rendező munkáját szidják.
    Mindezek ellenére én is meg fogom nézni elöbb-utóbb, és ha lesz kis időm, akkor talán el is olvasom az eredetit.