• Laci
    #35
    Rendben jólvan már nem akarlak benneteket bántani, de megint nem arra válaszoltaok amire kiváncsi lettem volna:"...Van aki kijelenti neki semmi köze az m$-hez de azért teleírja védőbeszéddel a fórumot, ha m$-el kkapcsolatos téma van. ÉN CSAK EZT NEM ÉRTEM..."

    1-es pont. Nem tudok egyetérteni ezzel sem. Persze mihez képest nézzük az a lényeg. Csak egy gond van: ebbe itt már ne is menjünk bele, tele van a net az m$ problémáival (meg a fórumok is). De azt írtad, hogy ezt gondolod (legalábbis elvileg), úgyhogy tudom én is, hogy lehet vele nem egyetérteni és fordítva.

    2-es pont: Mint az 1-es pontnál... Megint bonyolult a helyzet, benne van az üzlet is, de szvsz ezt te is nagypn jól tudod...

    3-as: Kezdünk a lényeg felé menni. Már akinek megtérül. És itt jön nekem mindig képbe a gyanú is a fórumokon...

    4-es pont: Na igen a "régi win98". Nyilván ha tegyük fel nem lenne még újabb ennél a 98-nál, mondjuk az XP-t vagy a Milleniumot nem adták volna még ki akkor az lenne ám a sztár, de (pont mint a minden újabb m$ termék előtti hazudozós ígérgetés, hogy ez majd más lesz...) mivel most az XP-re kell a pénzt pocsékolni hát azt dícsérjük...

    "... de mai felfogással"

    Ó és mi lenne az a mai felfogás??? Nem kezdeném előről, de tudjuk itt egyketten hogy 20 évvel ezelőtt voltak elterjedve olyan informatikai rendszerek, melyek alapjaiban felülmúlták a most előretolt winpc-t és bizony az akkori körülmények közt működtek dolgok amit az m$ csak PRÓBÁLT (de iszonyú gyengén sikerülve) lekoppintani.
    És most az a "mai felfogás" az hogy ez az informatika: érteni kell a winhez, a registrykhez, a hw/sw illesztéshez, és állandóan a winpc hibáival kell elfoglalnia magát annak aki nem akarja hogy lelámerezzék, mert lefagy a windóza.
    Ha meg sikerül is hiabelhárítani elmegy erre rengeteg idő és a kapott rendszer is egy rakás szemét ahhoz az említett 20 évvel ezelőttihez képest. Szövegszerkesztésre még jó, de a multimédiát inkább kerüljü...(számtalan vita volt ebből, most ezt is inkább hagyjuk...)
    Ennél a mostani winteles rendszernél meg csak fel van túrbózva a teljesítmény, de ez sem ennek a gagyinak az egyedüli privilégiuma...de ez is közhely csak azért írom mert egyesek úgy tesznek mintha még ezt sem lehetne megérteni...

    5-ös. Bocs de úgy ahogy van nem igaz. Lehet hogy az XP a win98-hoz képest az valamiben fejlődött de van visszalépés is. Az eg a másik hogy van amiben még a 3.1 is jobb mint az újak...ez inkább szégyen..

    Most egy kis szünet legyen má:)

    A lentebbi szövegre is érvényes ez. Voltak jó rendszerek. Ezek alkalmasak voltak mindenre jóval kisebb erőforrásokkal. Nem kellett azon gondolkodni milyen célra melyik jobb, csak ugye akkor még nem szólt bele annyira mindenbe az üzlet mint most.
    Most a népre van kényszerítve a kacat rendszer és próbálnak a nagy kizsákmányoló cégek között valami kis működőképes alternatívát belevinni a UNIX rendszerekből, de ez messze van még mindig a színvonaltól.
    Szerintem meg lehetne csinálni azt mint azelőtt, de ahhoz sok jól képzett és nem csak pénz orientált "munkaerőre" lenne szükség. Az Opensource próbálkozása tetszik, de kéne még valami a hadrware oldalra is... Tudom ott van az Apple, de kevésnek látszik...