tudomány, technika
-
Miért én ezt állítottam volna?
Így értelmezhető az, amit leírtál.
Nem kellene megtanulnod olvasni?
Köszi, de már megtanítottak rá két évtizeddel ezelött. Ezen kívűl barátilag javaslom, hogy te viszont vegyél fel sűrgősen némi modort magadra. Normális hangnemben reagáltam, elvárom, hogy te is így viselkedj.
Miért, van rá cáfolatod? Be tudod bizonítani, hogy amiben hisznek az nem igaz? Ugye nem? Akkor mire bizonyoskodsz itt? Ez nem egy tudományos fórum véletlenül?
1.: Melyik vallásról beszélünk? A görög vallásról, amely szerint villámokat Zeus szórja haragjában? Mely szerint Prométheusz hozta el a tüzet az embereknek? Ezeket cáfoljam, vagy elég, ha a tudományosan igazolt tényekre hivatkozom?
2.: Van olyan vallás, amely be tudja bizonyítani állításai igazát?
Én egy ilyenről sem tudok. Vannak, amelyek viszonylag visszafogottan állnak a felsőbb hatalomhoz, ilyen pl. a konfucianizmust, amit én például inkább erkölcsi útmutatásnak neveznék.
3.: A vallásokkal alapvetően ott a hiba, hogy tagadják a megismerést és a változást. A kereszténység esetén például a Biblia igaz, szent és sérthetettlen, az abban foglaltak nem megkérdőjelezhetőek. A hinduizmus esetén is megkérdőjelezhetettlenek a védákban foglaltak.
Ez az alapvető különbség a vallás és a tudomány között. A tudományban ugyanis bármi megkérdőjelezhető, sőt, el is fogadható, ha megfelelően alá lehet támasztani az adott állítást.
Szóval igen, ez egy tudományos fórum. És a vallás azért nem illik ide szerintem, mert alapvetően különbözik a tudományos nézőponttól, vagyis legtöbbször nem hajlandó megkövetni a saját tanításait, vagy csak nagyon nehezen, és akkor is tűzzel-vassal írtják a másként gondolkodókat (Mohamedán vallás: szunita-siita ellentét, Keresztény vallás: református-katolikus ellentét).