• BiroAndras
    #14
    A hidegháború alatt már építettek hasonló rendszert, de mindkét fél rájött, hogy nincs értelme. Ugyanis ha a rendszer képes megfogni X rakétát, akkor az ellenfél X-szel többet épít, és ugyanott van. És egy ICBM jóval olcsóbb, mint amennyibe a lelövése kerül. Ráadásul a hidegháborúnak vége, és várhatóan nem lesz mégegy ilyen tűzerővel rendelkező nagyhatalom (túl sokba kerül).
    Viszont ha az ellenség nem képes ezres tételben gyártani ICBM-et, akkor lehet értelme. Egy kis ország néhány rakétával viszont biztosan nem kezd atomháborút az USA ellen, hiszen ez esetben ők gondolkodás nélkül visszalőnek 1000 rakétát, és a támadó helyén csak egy nagyobb gödör marad.
    Tehát szerintem az egyetlen szóba jöhető lehetőség, hogy terroristák lőnek ki rakétát az USA-ra. De ha azt nézzük, hogy sokkal egyszerűbb és biztonságosabb egy bombát besempészni az országba, ez a lehetőség se tűnik valószínűnek.
    Szóval összességében úgy tűnik, hogy ez csak egy nagyon drága játékszer. Amit még nem is lenne akkora baj, ha közben nem állítanának le sorban kisebb költségvetésű, de sokkal hasznosabb NASA projekteket.