strogg#50
Sajnos ez nem iylen egyszerü. A mai napig még az internet generáció sem érti nagyon misoda hatalom van a kezében. És a jogvédök, jogvesztök, multicégek mindent meg is tesznek, hogy valamivel megpróbálják befenyíteni az IT közösséget.
Nagfyon félnek ugyanis attól, hogy a közösség rájön mekkora is ez a hatalom...
Amit mondasz a per, annak semmi értelme. Megnyerhetsz 1-2 -öt, ami valahol érvényes (usa, europa, ) de teljes gyözelem nem lesz. Sok csatát nyerhetsz, de hosszú távon háborút nem. A cégek érdekei tartják ezeket a hiénákat életben.
A jogvesztök egy tünet, és nem maga a betegség...
A csoportos per, agitációk, és a hasonlók ezért puszába kiáltott szó. Egyetlen fegyver van ellenük, amivel háborút nyerhetsz.
Egy emberibb számítástechinka megteremtése nemes, jó, és tökéletes feladat. Nehezebb mint agitálni, és hatékonyabb. Ez pedig a GNU kiáltvány, és a szabad szoftverek. Ha a szoftver iparban padlót fognak ezek az érdekek, a film, zene iparban sem maradnak fenn sokáig.
Ezért mondom mindíg, és mindíg elküldenek vele nagyon messze (magyarán a p****ba :) hogy a windows vs. linux nem szakmai kérdéskör, hanem egy-egy teljesen más filozófia jelképei.
A linux a nyíltság, szabadság, békesség szimbóluma lett (nem véletlenül), míg a windows az elnyomás, kötöttség, fenyegetés (EULA) kizsákmányolás, és gátlástalanságé.
Mindenki eldöntheti mire adja le a voksát. Én is eldöntöttem. Na ez az, amit 100 számítógépet használóból jó ha 1 megért.
Én nem nézek jó szemmel a windows-os userre. NEm azért mert lenézem, és nem azért mert ez nekem jó!
Hanem mert ha lököt júzer akkor azt látom, hogy lövése sincs mit tesz, és "bábja" az m$-nek. akivel valljuk be azt is tesz amit akar. (és még viyorogva el is fogadja amikor "ok"-ot kattint a licenszre). Aki meg ért hozzá és a winre szavaz arról rögtön az ugrik be, hoyg ez az ember ért hozzá, tudja mit tesz, és mégis. Nah ök az "m$ katonái".