Vízilabda rajongók fóruma
  • Breki33
    #318

    Kétnegyednyi villogás is elég volt Kemény Dénes csapatának
    A férfi vízilabdázók spanyolországi Portugaletében zajló Világliga selejtezőjében a Kemény Dénes szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott négy góllal verte a házigazda együttest. A csoport másik találkozóján a románok legyőzték az oroszokat.

    Perez révén spanyol góllal indult a találkozó, de Molnár Tamás találatával egyenlíteni tudtunk. A házigazdák azonban másodszor is vezetést szereztek, de Kis Gábor egyenlítő gólját követően Varga Dénes és Madaras egy-egy találatával már kétgólos volt a magyar előny az első felvonás végére.

    A második játékrészben a házigazdák szerezték az első találatot, feljöttek közte egyre, de Varga Dénes volt az a magyar csapatból, aki egy pimasz góllal megint kettőre növelte a magyar együttes előnyét.

    A nagyszünetet követően Fodor, majd Kiss Gergő talált a hálóba, négygólos volt ekkor a különbség, alakult a biztos magyar siker.

    Ebbe még az sem zavart be sokat, hogy szépítettek a spanyolok, hiszen Benedek hatalmas gólja még a negyed vége előtt visszaállította a négygólos különbséget.

    A negyedik etap már csak helyzeteket és lövéseket, na meg védéseket és blokkokat hozott, gólt azonban nem, így biztosan nyerte a találkozót a Kemény-legénység.

    A magyar csapat továbbra is pontveszteség nélkül áll a csoport első helyén. Csütörtökön pihenőnap vár a mieinkre – ma a nagy rivális, világbajnok horvát csapat volt szabadnapos -, hogy pénteken az oroszokat legyőző románokkal mérkőzzenek majd meg Szívósék.

    A margitszigeti tornán három góllal, 12-9-re nyert a magyar együttes Spanyolország ellen a sorozat első fordulójában, nem rossz előjel a folytatás szempontjából, hogy a spanyolokat ezúttal házigazdaként is vertük.