Vízilabda rajongók fóruma
  • Breki33
    #272
    Többet vártak Bodortól
    2007-03-26

    "Hiába indult az első napon hat magyar versenyző is, mellékszámukban tették ezt, kivéve a 100 mellen rajtolt Bodor Richárdot, akitől többet vártam" - összegzett a vasárnapi, mindent egybevetve magyar szempontból gyengére sikerült úszórajtot követően Kiss László szövetségi kapitány.


    Két magyar úszó is ott volt a 100 méteres férfi mellúszás selejtezőiben, de sok örömük aligha telt benne, mert sem Bodor Richárd, sem Gyurta Dániel nem jutott be az esti elődöntőbe.

    Előbbi, a pécsiek Európa-bajnoki bronzérmese 1:02.28 perccel a 26., utóbbi, a 200 méter 2004-es olimpiai bronzérmese pedig 1:03.33-as eredménnyel csak a 40. lett a 96 versenyzőt mozgósító mezőnyben. Mindketten bő egy másodperccel maradtak el egyéni legjobbjuktól. Mindenesetre a hosszabbik távon lehet, s kell is javítaniuk.A szakvezető hozzátette, hogy a 200 m mellen olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel is "fürdőszámában", 100-on startolt, és bár szerepelhetett volna jobban is, sokkal többet a rövidebbik távján nem lehetett tőle várni.

    "Cseh Laci is kalandszámában, 200 gyorson indul hétfőn, s célja inkább csak az ismerkedés lehet a vízzel, nem több" - terelte mederbe a vegyesúszó számokban vb- és Eb-aranyérmes klasszis bemutatkozásához kapcsolódó elvárásokat Kiss László, aki vasárnapi értékelésében az első napon fellépők közül a legjobb egyéni eredményét 400 m gyorson alaposan megjavító Verrasztó Dávidot dicsérte. Kiemelte még a 200 m vegyesen elődöntőző két lány, Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka teljesítményét is, előbbinél megemlítve, hogy a délelőtti egyéni rekordjavításához képest este a rosszabb fordulóknak betudhatóan úszott hat tizeddel gyengébbet.

    De a kapitány biztos benne, hogy - s ezt már a magyar úszócsapat egészére értette - lesz ez még jobb is.