Chelsea Fan Club
  • Japep
    Lampard örökké maradni akar

Frank Lampard azt nyilatkozta, hogy örökké maradni akar a Chelseaben. Ez a nyilatkozat arra enged következtetni, hogy sikerült megállapodniuk a vezetéssel az új szerződésről.

Lampard bejelentése nagy örömmel tölti el a szurkolókat, mivel az irányítónak fontos szerepe volt a klub szereplésében, valamint az F.A. Kupa megnyerésében.

"Ezek az emberek a csapattársaim és a barátaim is, ezért szeretnék maradni!"

"Ez a klub az én klubom és remélem, hogy sikerül megállapodni az új szerződésemről."
    - mondta Frank Lampard.

----------------------------------------------------------

Sevcsenko és Ballack marad a Kékeknél

Az FA Kupa-nyertes londoni klub kiáll Sevcsenko és Ballack mellett, noha a két sztárfocista nem igazán remekelt az idény során.

Peter Kenyon, a Chelsea futballistáinak ügyvezető igazgatója a BBC Radio Five Live's Sportweek adásában kijelentette, hogy a londoni egyesület nem tervez nagy változásokat a nyári átigazolási időszak során.

- Egyszerűen azért nem, mert nincs rá szükségünk. Ne várjanak nagy neveket, a csapat gerince adott. Néhány kisebb mozgás lesz, két három távozó, s helyettesitésükre ugyanannyi érkező. A védelem közepén, a középpályán várható változás, s a csatársorba is érkezhet egy új ember.

Kenyon cáfolta Sevcsenko és Ballack távozásával kapcsolatos híreket, s tagadta, hogy a feledhető Premiership-bemutatkozás ellenére a két futballista az elengedendő játékosok között lenne.

- Több évre vásároltuk őket, nem egyetlen szezonra szerződtettük e két futballistát. Biztos vagyok abban, hogy a következő idényben jobb teljesítményt nyújtanak, s meghatározó emberei lesznek csapatunknak. Türelmesek vagyunk, s megértjük, hogy a beilleszkedéshez idő kell.

- Nem volt rossz évünk! Két hazai trófeát nyertünk, másodikok lettünk a bajnokságban s elődöntőig jutottunk a BL-ben. Jó a dcsapatunk, s még jobb lesz a követketző sorozatban. Arra azonban már most gondolnunk kell, hogy januárban, az Afrikai Nemzetek Kupája küzdelmei miatt négy játékos időlegesen kiesik az alapcsapatból, s a lendületünk ennek ellenére nem törhet meg.

--------------------------------------------------------

Drogba büszke magára, de gratulált Josenak és Romannak is

A Chelsea-Manchester United versenyfutás utolsó ütközete zajlott tegnap az új Wembley-stadionban, ahol a londoniak végül a 116. percben szerzett okos Lampard-passznak és Drogba-emelésnek köszönhetően megszerezték történetük negyedik FA-kupa címét.

Bár a találkozó nagy részében csak vért, verejtéket és könnyeket láttunk, a győztesekbüszkék voltak arra, hogy egy hatalmas presztízscsatát nyertek meg a Manchester ellen. Didier Drogba például azt emelte ki, hogy ő szerezte az első gólt az új Wembley-ben. "Nagyon jól érzem magam. Ha nem nyertük volna meg a kupát, most nagyon csalódottak lennénk. Boldog vagyok, hogy én lőttem az első gólt a Wembley-ben."

Az elefántcsontparti csatár nem feledkezett meg azonban másokról sem. "Ez az újabb trófea megmutatta, hogy Jose Mourinho milyen munkát végzett velünk az elmúlt három évben. Szeretnék gratulálni neki és Roman Abramovicsnak is a győzelmünk után."

A csapat kapitánya, John Terry egészen meghatottan nyilatkozott a csapat újabb kupagyőzelme után: "Ez teljesen hihetetlen. Ez az egyik legjobb érzés, amit valaha éreztem. Kicsit puhatolózva kezdtünk, és sok hibát is vétettünk. De a végéig kitartottunk és ez kifizetődött."

A Chelsea és a Manchester versenyfutásának idei mérlege így a trófeákat tekintve 2:1 a Chelsea javára:
    Chelsea: FA-Kupa és Ligakupa-győzelem, bajnoki ezüstérem és BL-elődöntő
    Manchester United: bajnoki aranyérem, FA-Kupa ezüstérem és BL-elődöntő