Chelsea Fan Club
-
Részeg szurkoló támadta meg a Chelsea sztárját
Frank Lampardot a hétfői FA-kupa találkozó után próbálta megverni egy Tottenham-drukker.
A Chelsea 2-1-es idegenbeli győzelmével biztosította helyét az FA-kupa legjobb négy csapata közt, ami egyáltalán nem tetszett az egyik hazai szurkolónak. Az ittas drukker nem nézhette tétlenül a Chelsea játékosainak ünneplését, ezért kijátszva a biztonságiak éberségét bejutott a pályára és üldözőbe vette Frank Lampardot. A Kékek kispadjánál gyorsan eszméltek, és még a nagyobb galiba előtt sikerült megállítaniuk a betolakodót, a Tottenham azonban így is fegyelmi eljárásra és büntetésre is számíthat az angol szövetségtől.
- Láttam, hogy a fickó felém tart, rajta tartottam a szemem, és megpróbáltam kitérni az útjából, mikor megpróbált megfogni. Bizonyára megivott néhány pohár italt, mielőtt bejött a pályára, ami persze nem mentesíti a felelősség alól. A hazai drukkerek végig sportszerűtlenül viselkedtek velünk, de ami a meccs után történt, már több a soknál – mondta Lampard, akit nem sok választott el a verekedéstől, a Chelsea egyik gyúrójának köszönhetően azonban végül nem kellett ökölre mennie a drukkerrel.
Nem járhat többet Tottenham-meccsre Lampard támadója
A londoni klub bejelentette, hogy a Tottenham-Chelsea FA-kupa-negyeddöntő mérkőzés után pályára rohanó szurkolót örökre eltiltja kedvencei meccseitől.
Botrányos körülmények között ért véget az újrajátszott londoni derbi, amelyen Frank Lampardnak a lefújás után is figyelni kellett. Történt ugyanis, hogy a Chelsea válogatott középpályását megtámadták, miután ballagott le a White Hart Lane gyepéről. Egy illuminált hazai drukker ököllel akart elégtételt venni csapata vereségéért, ám Lampard észnél volt, és kitért a bal csapott elől.
A cserejátékosok és a biztonságiak végül együttes erővel fékezték meg a drukkert, aki drágán megfizet tettéért. A Tottenham ugyanis élete végéig szóló eltiltással sújtotta a tettest az eset másnapján, vagyis a megrészegült szurkolók többé nem látogathatja csapata meccseit.
- A tegnap esti mérkőzés után történtek felvételeit megnézve el kell, ismerjük, hogy két szurkoló, mindkét csapat részéről egy-egy, behatolt a pályára. Tettéért a Tottenham Hotspur szurkoló soha többet nem látogathat ki a White Hart Lane-re, és a jövő héten bírósági tárgyalás vár rá – szól a Tottenham sajtóközleménye.