Chelsea Fan Club
  • asfa
    A múltja ad hitelt a Chelsea-nek

José Mourinho szerint az ő végzete nem a Porto legyőzése, hanem a negyeddöntőbe jutás. A túloldalon a magabiztosságot tartják a siker kulcsának.

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének visszavágóján a Chelsea a Stamford Bridge-en döntheti el a továbbjutás kérdését a Porto ellen, amely az első meccsen, hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott José Mourinho csapatával. A Chelsea szakvezetőjének minden szavát itta a közvélemény az elmúlt években, Mourinho bálvánnyá vált Londonban. Nem meglepő ez, hiszen, aki hétről-hétre győzelemre vezeti csapatát, annak mindig igaza van. Csakhogy az idei szezonban a Chelsea nem szállítja az eredményeket, ráadásul az elmúlt évekhez képest rengeteg külső körülmény hátráltatja a csapat sikerességét.

- Oda, ahová eljutottunk, nagyon nehéz út vezetett. Egy kemény csoportból jutottunk tovább úgy, hogy sokáig nélkülözni kellett Cech-et, Terry-t, és szinte végig Joe Cole-t. Azt hiszem, hogy ez magáért beszél, és hitelt ad a csapatomnak – mondta Mourinho, aki kénytelen nélkülözni a Ligakupa-döntőn megsérült John Terry-t, akinek a helyén ezúttal is Essien játszik majd. – Az én végzetem nem a Porto legyőzése, hanem a továbbjutás a negyeddöntőbe.

A Porto csapata természetesen visszafogottan néz az összecsapás elé, nem a portugál gárda a kedd esti visszavágó esélyese. Talán éppen emiatt készülhetett nyugodtan az együttes Jesualdo Ferreira vezetőedzővel, akinek szerencsére nincsenek komoly gondjai az összeállítást illetően.

- A Chelsea nagyon erős gárda, az én csapatom pedig még nagyon fiatal. A visszavágón jóval magabiztosabbnak kell lennünk, mint az első meccsen, nem szabad megijedni az ellenféltől. Bár a Chelsea rettentő jó hazai pályán, nem szabad, hogy a rekordok megzavarják a fejeket, ezek a dolgok magukban nem érnek semmit – mondta Ferreira.