Chelsea Fan Club
  • asfa
    Lampard túl van a mizérián

Frank Lampard ismét eredményes volt tizenegyesből a Chelsea-ben, ezzel sikerült túltennie magát a büntetőmizérián.

Frank Lampard az előző négy tizenegyeséből hármat is elhibázott, ezért José Mourinho a Werder elleni BL-meccsen úgy ítélte meg, hogy inkább Ballackra bízza a büntető elvégzését, Az angol sajtóban nagy utóélete volt Lampard kihagyott tizenegyeseinek, sokan azt a következtetést vonták le, hogy a középpályás már nem a régi, és a hibák is mutatják, hogy az elmúlt időszakban mély gödörbe jutott.

Az angol válogatott játékos a Fulham ellen megcáfolta ezeket a feltételezéseket, 0-0-nál elvállalta és értékesítette csapata büntetőjét, s ő szerezte a Chelsea második találatát is.

- Nagy nyomás volt rajtam, mert sokat foglalkoztak az utóbbi időben a tizenegyeseimmel, és három kihagyott büntető után más érzés odaállni a labda mögé. Nagyon örülök, hogy két góllal segíthettem győzelemhez a csapatot, főleg hogy a találatok egy ilyen nehéz mérkőzésen születtek – nyilatkozta megkönnyebbülten Lampard.

- Nagyon nehéz pillanatban jött a büntető, kulcsfontosságú volt, hogy belőjük – így José Mourinho, a Kékek menedzsere. – Éreztem, hogy Frank nem fog hibázni, biztos voltam benne, hogy megbízhatok benne.