Chelsea Fan Club
  • Japep
    Idomított Essien a Chelsea új hőse

Idén hazájában és a nemzetközi porondon is ellenállhatatlan lesz a Chelsea! Legalábbis a londoni kékek vezetőedzője, Jose Mourinho szerint, aki úgy véli, a siker titka, hogy végre lehiggadt Mikael Essien, a bajnok kitűnő középpályása.

José Mourinho vezetőedző szerint nem a ragyogó sztárok, hanem a kőkeményen játszó, kilencven percig robotoló Essien garantálhatja a Chelsea világraszóló sikerét. A Kékek portugál trénere a Mirror című brit lap hasábjain az egekig magasztalja a ghánai labdarúgót.

- Második nálunk töltött idényére levetkőzte korábbi hibáit, óriási fizikai erejét kordában tudja tartani, tökéletesen védekezik és rendkívül hasznosan segíti a támadásokat is - nyilatkozta Mourinho, aki nemrég csalódottságát fejezte ki Andrij Sevcsenko és Michael Ballack vártnál gyengébb bemutatkozása miatt.

- Essien lehet a Chelsea újkori hőse, ha továbbra is fegyelmezett, vele mindent megnyerhetünk - magasztalta játékosát Mourinho.

A ghánai klasszis megköszönte mestere elismerő szavait, és hozzátette: ha a sztárok formába lendülnek, valóban megállíthatatlan lesz a Chelsea!

- Tavaly sok kritikát kaptam, amiért a kelleténél több sárgalapot gyűjtöttem össze. Bár én a legutóbb idényben sem hiszem, hogy durván játszottam, de idén másképp lesz minden, mert túl vagyok a beilleszkedés nehézségein. Ha Sevcsenko és Ballack is átesik a holtponton, nem lesz ellenfelünk! – mondta Essien.