Chelsea Fan Club
-
*
* Atlétika
* Technikai sportok
* Küzdősportok
* Extrém sportok
* Egyéni sportok
* Bulvár
* Chelsea
* Labdarúgó VB
* Samsung Szupermarathon
* Olimpia
* Közlemény
2006-05-26
A Milan elengedi Sevcsenkot!
Immáron eldőlni látszik Andrij Sevcsenko sorsa. Az AC Milan ugyanis pénteken este közleményt adott ki, melyben tudatja: a klub elengedi az ukrán klasszist.
"Fájó szívvel bár, de elengedjük Andrijt. A Milan nem gördít akadályt Sevcsenko távozása elé, és megkezdi a tárgyalásokat a játékos átigazolása ügyében a Chelsea vezetőeivel"
A közleményt Adriano Galliani klubigazgató szignálta, aki hozzátette: egy hosszú és sikeres fejezet zárult le a klub életében.
- Nagyon nehezen emésztettem meg, hogy Andrij elhagy minket, de sajnos nincs mit tenni: ha egy játékos menni akar, akkor nincs értelme visszatartani. Sok sikert kívánunk neki a jövőben és soha nem felejtjük el, hogy mit tett a Milanért!
A tar fejű klubvezető azt is hozzátette: hajlandóak megkezdeni a tárgyalásokat a játékost csábító Chelsea vezetőivel, de nem adják olcsón a milánói piros-fekete drukkerek nagy kedvencét.
- Még egyszer hagnsúlyozom: családi okok miatt távozom. Ha nem szeretném a feleségemet és a gyermekemet, soha nem hagynám el ezt a város, de én már csak egy ilyen ember vagyok: a család a mindenem! Mindent köszönök! - mondta az ukrán klasszis.
Andrij Sevcsenko 1999-ben érkezett a Milanhoz. A Rossonerok mezét viselve számos sikert ért el: 173 gólt szerzett, ezzel a házi örök-góllövőlista második helyén áll. Bajnokságot és BL-t nyert a milánói együttessel, 2004-ben pályafutása eddigi csúcsaként megkapta az Aranylabdát.
A Chelsea egyelőre nem reagált a Milan közleményére, de Roman Abramovics klubtulajdonost ismerve a pénz nem lesz akadálya, személyes jóbarátja megszerzésének...
Olasz sajtóértesülések szerint a 35 millió eurós vételár mellett a Milan Hernan Crespot és William Gallast szeretné "váltságdíjként".