Chelsea Fan Club
  • asfa
    Mourinho: az én csapatom a legjobb a világon!

Története harmadik bajnoki címét szerezte meg a Chelsea, miután szombaton 3-0-ra gyõzött közvetlen riválisa, a Manchester United ellen és ezzel behozhatatlan elõnyre tett szert a tabellán. A találkozót követõen hatalmas buli vette kezdetét a Stamford Bridge környékén, a pubok megteltek, a szurkolók sörben fürödve ünnepelték a címvédést.
    A Manchester United elleni találkozót követően meglepő kijelentést tett Jose Mourinho, mivel a sajtótájékoztatón azt mondta, többször el akarta hagyni a fővárosi klubot.

- A Chelsea-nél van a legrosszabb dolga egy edzőnek. Hiába nyerjük sorozatban a meccseket, ez sem elég ahhoz, hogy ne bíráljanak minket. Két egymást követő angol bajnoki arannyal nekem kellene a világ legboldogabb trénerének lenni, de nem ez a helyzet. Folyamatosan kritizáltak minket, állandóan az anyagi helyzetünket hasonlították össze az eredményeinkkel, és ez borzasztóan idegesített. Szezon közben többször közel álltam ahhoz, hogy felálljak a kispadról, ám megérte maradnom, hiszen az én csapatom a legjobb a világon – nyilatkozta Mourinho.
    A Manchester United ellen betaláló Joe Cole nem tudott napirendre térni a címvédés felett.

- Ezt még most sem hiszem el, megvédtük a címünket! Nem akármilyen dolog ez, a világ talán legerõsebb pontvadászatában.
    John Terry, a gárda kapitánya a Chelsea kiváló csapatmunkájában látja a siker gyümölcsét.
    - Mi igazi csapat vagyunk, csupa nagybetûvel. Az egész szezonban remekül teljesítettünk, bár voltak hullámvölgyek, de azokon mindig átverekedtük magunkat.

Frank Lampard szerint idén nehezebb volt megszerezni a bajnoki címet, mivel a közvetlen riválisok nagyon megerõsödtek a szezon kezdetére.

- Idén nehezebb volt megszerezni a bajnoki címet, hiszen közvetlen riválisaink, a Manchester United és a Liverpool is alaposan megerõsödtek az idény elején. Hosszú és fáradságos utat tettünk meg ideáig, de megérte. Végignézek a szurkolókon és látom, mekkora örömet okoztunk most nekik – mondta Lampard.