Chelsea Fan Club
-
Terry aludni sem tud a BL-döntő óta
A Chelsea csapatkapitánya először beszélt a BL-döntőn kihagyott tizenegyeséről.
A szerdai BL-döntőnek John Terry lett a targikus figurája, a csupaszív védő remekül játszott, de döntő pillanatban hibázott, és kihagyott tizenegyese a BL-címbe került csapatának. Az angol válogatott védője azóta sem emésztette meg a vereséget, de közleményében megköszönte az óriási támogatást, amit a szurkolóktól, ismerősüktől kapott.
- "Nagyon sajnálom, hogy kihagytam a tizenegyest, szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól, a csapattársaktól, a menedzsertől, a klubtól, barátokoktól, családtagoktól egyaránt, mert emiatt nem lettünk BL-győztesek. Sokan mondták, hogy nincs erre szükség, de úgy éreztem, el kell ezt mondanom. A kihagyott tizenegyes óta minden percben újra átélem azt a pillanatot, képtelen vagyok aludni, és ha nehezen sikerül is, akkor arra ébredek, hogy hátha az egész csak egy rossz álom volt. A szurkolók, a játékostársak, a családtagjaim mind-mind óriási segítséget adtak, hogy minél gyorsabben feldolgozzam a történteket, de úgy érzem, enyém a felelősség a vereség miatt. Mindig is a Chelsea részének éreztem magam, és ez így lesz örökké. A pályán és a pályán kívül is minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megnyerjük ezt a trófeát. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Ez a moszkvai éjszaka örökké kísérteni fog, mert úgy érzem, rengeteg embert cserben hagytam, és ez jobban fáj, mint bármi más a világon. A Rómába vezető út ezzel elkezdődött, meg kell próbálnunk ezt a rossz élményt a magunk javára fordítani. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen messze eljutott idén." - fogalmazott a Chelsea hivatalos honlapjára is kikerült közleményben Terry.
------------------------------------------------------------
Mourinho: Grant egy lúzer!
José Mourinho szerint csak egy igazi vesztes nevezheti a Chelsea szezonját sikeresnek.
Avram Grant menesztése után José Mourinho, a Chelsea másik kirúgott menedzsere értékelte volt klubja idei teljesítményét. Mourinho nem látta meg a sikereket, amikről Avram Grant beszélt, szerinte az izraeli menedzserrel utóbbi négy év leggyengébb szezonját teljesítette a londoni együttes.
- "Az én filozófiám szerint ez egy nagyon rossz szezon volt, mert a futballban a "majdnem" az vereséget jelent. A Chelsea majdnem megnyerte a BL-t, majdnem megnyerte a bajnokságot és majdnem megnyerte a ligakupát is, vagyis nem nyert semmit. A majdnem a semmivel egyenlő. Az elmúlt három évben szezononként két trófeát nyert a gárda, míg ebben a szezonban pontosan nullát. Nálam ez egy nagyon gyenge idényt jelent. Győztes mentalitás nélkül nem lehet nyerni, bár egy igazi vesztes filozófiája szerint ez is lehet remek szezon, ezt tiszteletben tartom." - reagált Grant megjegyzésére Mourinho, amelyben az izraeli szakember kijelentette: nagyszerű idényt tudhat maga mögött (volt) csapata.
Shevchenko otthagyta a Chelseat
A moszkvai BL-döntő után a játékos otthagyta csapatát és meg sem állt a Kijevben pihenő ukrán válogatottig.
Shevchenko fejben eltervezte, hogy a hosszabbításban beáll és egy nyertes góllal BL-trófeát ajándékoz Abramovichnak meghálálva így a bizalmat. Ehelyett Grant mester Anelkát küldte be helyette, aki nem mellesleg 11-est hibázott a párbajban.
Szegény Terry... :(
Mit is várhatnánk JM-tól... :D Jöjjön vissza és mutassa meg nekünk megint! :D
Amúgy igaza (is) van, meg nem is. (Ha a trófeákat nézzük, akkor teljes mértékben, de azért meg kell látni a szépet.
Szegény Sheva is...amúgy én sem értettem ezt a cserét, kíváncsi vagyok, most, hogy jön az új edző, mit gondol magában...