• Dredd
    #25
    Pedofília és terrorizmus elleni küzdelem. ez a két vörös lobogó, aminek a zászlaja alatt manapság nem a munkásosztály győzedelmeskedik, hanem a különböző erőszakszervezetek (pl. államok, államszövetségek) kívánják kontroll alá vonni a teljes lakosságot. Vörös posztó mind a két fogalom, úgy látszik, a média ezeket a fogalmakat ruházta fel a "mindent igazol"-képességgel, ezekre hivatkozással lehet megcsúfolni a nyugati típusú demokrácia mára többszáz éves, bár alig 60 éve kodifikált vívmányait (emberi jogok).

    Természetesen nekem sem célom a pedofil hajlamú embereket védeni, az egyik legundorítóbb perverzió. Ám teljesen egyetértek azon előttem szólókkal, akik a szülők felelősségét taglalják. Igen, mindenkinek, aki gyereket vállal, tisztában kell lennie azzal, hogy nem elég etetni, itatni, ruházni és fizetni a magánórákat, a szülőnek kell az élethez szükséges erkölcsi-etikai alapokat is megadnia a gyermekének. Ehhez pedig beszélgetni kell, jó példát kell mutatni, a lehetőségekhez képest minnél többet kell a gyerekkel lenni. Egyszerűbb ezt a felelősséget "áttolni" az államra, hogy ugyan miért nem szűri a tartalmat.

    (arról nem beszélve, hogy valóban felnőttként kéne kezelje a társadalmat a vezetése, de nem teszi. jobb egy tudatlan szavazópolgár-tömeg, mind az egyenként is gondolkozó individuumként létező választópolgár; de ez már offtopic, elnézést érte)