Set-top box egységek használata, tudnivalók...
  • janos666
    #1
    Na, akkor ott kezdem ahol az én balyom kezdődött. Évekkel ezlőtt nem volt kábeltévé a környékünkön, vettünk is egy fasza anternát és ahogy kellett szétvezetgettük a kábeleket a házba (vagyis a tapétázás előtt a falba...). Na, erre 1-2 év múlva errefelé is behúzták a kábeltévét. Há persze hogy bekötöttük, nade nem akartuk újrahúzatni a kábelt mind a 3 TV-hez ezért megkétük az emberkét hogy a már behúzott kábelebe nyomja be a kábeltévé-jét (minden bekötött TV ~+6000Ft lett volna így meg 1-et fizettünk, nem kellett kábelezni....) Szóval eddig ment is faszául mind a 3 TV és közben a számítógépbe is került egy TV-tuner.
    Tegnap előtt viszont kaptam egy levelet hogy 2005.01-től elkezdenek átálni a digitális műsorelosztásra amihez egy 1 éves hűségnyilatkozat esetén ingyen biztosítják a set-top box egységet. Akkor gondolom nekem most csak 1-et adnak majd ingyen. Remélem nem túl drága ha most vehetek még 2-3-at.

    Ezzel kapcsolatban egy kérdés (amiért nyitottam a témát) hogy ez a set top box akkor közvetlenül a számítógépre is csatlakoztatható és akkor dobhatom ki a tunerkártyát (amivel nem vagyok túlzottan megelégedve) és vehetek helyette egy ilyet és még fasza is lessze a képe, hangja (minden átjön USB-n és szoftver irányítja a hardver overlay-be? Márcsak hogy a tunernél meg kábellel ment át a hangkártyába a zene...)