• Tiberius B
    Csak azért is leírom: érdekes vita volt, kívülről szemlélve elég érdekes volt megfigyelni olyan alapvető dolgokat, mint a nem megfelelő gondolatkifejezés, előbb-utóbb bekövetkező személyeskedés, önellentmondásba esés ("külső" véleményváltozás, vagy más területre tévedés miatt), érdekes megfigyelni, hogy az embernek mindíg és mindenről van véleménye, olyan jó látni mikor a vita színvonala egyszer nő egyszer csökken, ha értenék a pszihológiához(...) vagy esetleg jobb emberismerő lennék, igen érdekes dolgokat tudnék mondani rólatok
    azt szerettem legjobban itt az sg-n, meg máshol is, ahol vita vagy beszélgetés alakul ki, hogy milyen különböző véleményei is lehetnek az embereknek, elképesztő, és az a tudásanyag (mégha specializált is), amivel tudatosan(!!!) rendelkezik itt jó néhány ember, egyszerűen elképesztő, egyszer tényleg jó lenne, ha kialakulna egy ilyen hír kapcsán vmiféle értelmes vita, mert vhogy ezek a hírek mindíg a legrosszabbat hozzák ki az emberekből, mert olyan dolgokat érintenek, maik lehet, hogy nem is tudatosulnak az emberben, csak egy-egy ilyen vita alkalmával, a legviccesebb ilyenkor általábban pl. az olyan esetek, mint a 3 pitvaros szív->4 pitvaros szív, amelyekről még életemben nem hallottam, én csak 2, 3 ill. 4 ÜREGŰ szívről hallottam
    ez a Randi nevű hapi nagyon szimpi, szerintem eléggé szakértő, abban amivel foglalkozik, és ami ellen szembeszáll
    mondjuk én a jógikat, meg az agykontrollt nem feltétlenül sorolnám a szemfényvesztések közé, mert legalább ellenőrizhetőek, bár nemtom megtették-e már igazán, tudományosan kutatottak, stb. stb. ...
    az agy képességei még nem tisztázottak, pl. én eléggé materialistának vallom magam (de pl. a sok sci-fi nézés nagy hatással van az emberre, ha nem hülyeségeket néz, még pozitív is), de pl. abban hiszek, hogy létezHET telepátia, telekinézis is talán, földsugárzások, stb..., elképzelésem sok ehhez hasonlóról az, hogy nem kutatják őket nagyon tudományos körökben, ezért maradnak az áltudományos magyarázatok, itt élünk a Föld nevű bolygón, testünk ugyebár egy igen bonyolult gép, EM sugárzással többek közt, és itt vagyunk egy bazinagy mágneses mezőben, mégha gyenge is, a mi "auránk" is harmatgyönge (szerintem), adva van egy bazi komplex vmi, amit legalább cáfolni kellen rendesen, ezek a dolgok túl komplexek az egyszerű kísérletezésekhez.
    Evolúció van és kész, hogy volt-e, nem tudjuk, de hogy van, az tény, tehát, ha logikusak vagyunk (és ugye azok akarunk lenni), arra következtethetünk, hogy a múltban is volt, és erre bizonyítékokat is találunk, ... egyszerűen tény, hogy túl sok minden utal az evolúció tényére, ahhoz, hogy elvessük.
    ezzel szemben az intelligens tervezettség bármilyen formája megcáfolhatatlan, mivel se pro, se kontra érvek nem tudományosak, ha vki intelligensen meg tudja tervezni az élővilágot, akor nem gond manipulálni a bizonyítékokat, hogy másra utaljanak, ez hipotézis, egy ellenőrizhetetlen hipotézis, lehet róla vitázni, de nem igazán érdemes, mert nincs, ami eldöntse a vitát, viszont az is tény, hogy az intelligens dizájn hívei egyszerűen elvetik az evolúciót, és nem gondolnak a tervezőre, az is belátható, hogy ha a felvetülő (lényeggi) kérdések számát tekintjük, az evolúció messze jobban áll, mint az intelligens tervezettség, és ráadásul az evolúciót az ember fel tudja fogni, meg tudja érteni (előbb, vagy utóbb), egy istent/isteneket (szándékosan kis i-vel) már nem annyira, azt/azokat csak elfogadni lehet
    most eszembejutott egy bizonyos Benedictus de Spinoza nevű filozófus okjefjtése, miszerint, ha van Isten, aki törvényzerűleg mindenható és minden az ő akaratából történik, akkor előbb-utóbb rájövünk, hogy Isten nem már mint maga a világmindenség törvényinek összessége...
    Remélem elolvassa ezt vki, és értelmes vita kerekedik majd belőle, remélem
    ha kicsit hosszú lett, bocsi