Biztonsági kamera (egyszerűen/olcsón)
-
Szeretnek biztonsagi kamerat beuzemelni itthon, ami az automat figyeli. Az Actice Webcam program szerintem tokeletes megoldas a rogzitesre, be lehet allitani, hogy hany perces anyagot rogzitsen le a merevlemezre. Mondjuk 30 percet mindig folvesz, aztan ha nem allitom le a felvetelt, rogton felul is irja 30 perc elso percet. Vagyis, ha megszolal a riaszto (illetve jelez a telefonomon is!) es felkelek, lemegyek az autohoz (esetleg tetten erek egy tolvajt), a kamera mindent folvett, ami az autom korul tortent. Ezutan talan konnyebb beazonositani a tolvajt, illetve ha esetleges balhe van, mindenrol van bizonyitekom.
Na most, hogy ezt mind leirtam mar csak egy olyan webkamerat kell beszereznem, ami ejjel is jol lathato kepet keszit. (Persze legalabb 640x480, de inkabb nagyobb). Tudtok ajanlani ilyet? A legfontosabb, hogy minel jobban lasson a sotetben.
Sajnos par napja feltortek az automat, es bar a riaszto megszolalasara villamgyorsan odaugrottam az ablakhoz es felhuztam a redonyt, az ajtot ekkora mar feltorte az illeto. Legalabb annyira sikerult megzavarnom a tettest, hogy nyulcipot huzzon. Maskor lehet elobb rohanok az autohoz felfegyverkezve (mint hogy kinezek), es jol tetten erem a rohadekot. Minden esetre szeretnek mindent jol lathatoan rogziteni.