• NEXUS6
    #58
    Szal, ha nekiállunk akkor tisztázni kell, mit is akarunk csinálni.

    Nos, q.rva jól felszerelt labor nélkül asszem, esélyünk sincs olyan kísérletek elvégzésére, amivel a jelenség lényegére tudnánk rájönni.
    Szal a Nobel-díjra való hajtás kiesett. Ez nem feltétlenül alapvető hiányosság, hiszen az elektromosságot is már régen használták, miközben még annak valódi természetével a tudomány adós maradt.

    Egy viszonylag egyszerű felszereléssel, viszont jó hatásfok vizsgálat végezhető el. Fleischman + Pons se valami Los Alamos-i szuper kísérletet végzett. Gyak volt egy volt;) mérőjük (multiméter), meg egy-két hőmérőjük. Spektroszkópiai vizsgálatot bizti nem végeztek. Nekem az is kérdéses, hogy valami neutron meg gamma/röntgen detektoruk volt-e. Ha lett volna szerintem akkor kétszer is elgondolkoznak mielött a világ elé állnak a fúzió elmélettel.

    A dolog másrészt lényegtelen, mert úgy tűnik az eddigiekből hogy a hobbykísérletező életét nem fogja a sugárzás kioltani, mert hogy nincs.

    Szal ki kell választani egy szimpit a neten terjengő leírások közül.

    A cél először is lehetne egy sima elektromos fűtőberendezés. Sajnos ezzel nem feltétlenül lehet az évszázad üzletét megcsinálni, ha a rendszer hatásfoka nem éri el azt a szintet, hogy versenyképes legyen a más fűtési módokkal (gáz/szén/fa) akkor olyan helyre lehet eladni, ahol az előbbieket nem lehet használni, monnyuk valami robbanásveszélyes környék.

    Minek után jól kiismertük azokat a paramétereket, amelyek kulcsfontosságúak a jelenség szempontjából, akkor már lehetőség lesz a berendezés hatásfokának addig való emelésében, hogy egy generátort is rá lehessen rakni.
    Ez már egy kicsit izgisebb, meg igényesebb feladat lesz.