• NEXUS6
    #34
    "Egy kicsit azért másként látom a helyzetett: ha anno nem "hidegfúzióként" adták volna elő az eredményeiket a már említett kutatók, és nem ilyen botrányosra sikerül az egész (ilyenkor nem "vaskalaposnak" és "újszerűen gondolkodni képtelennek" kell beállítani a tudós társadalmat a médiában, mert ez csak visszatetszést von maga után - tessék valódi tudós módjára bizonyításra és az elmélet alátámasztására törekedni), akkor talán a tudósok sem idegenkednének tőle..."

    Ebben van valami!
    Sajnos a hatás meg továbbgyűrűzik. Ha megnézed a közzétett jelentés szövegét, akkor azt látod hogy továbbra is fúzióról beszélnek, miközben pl azon 16 esetből, ahol a kísérlet során egyértelműen extra hőt mértek csak 4-ben találtak He-ra, mint végtermékre utaló jelet! Neutron, meg gamma sugárzás továbbra egy szál se!

    Ezek után attól is lehet tartani, hogy az egész mögött nem egy hanem több ismeretlen jelenség is lehet.

    Bizonyos fizikusok pedig talán joggal gondolhatják úgy hogy ez a két ember illetve követőik akik nem kellő körültekíntéssel gyalogoltak bele a szakterületükbe, csak bukjanak bele az elhamarkodott állításaikba.

    Sajnos ez a sértetség aztán könnyen elfeledteti azt a tényt hogy habár a fúziót azt nem de az extra energiát azt sikerült bizonyítani.