• pipaxy
    <i>Khm, ha jól tudom, az óceánok jóval nagyobb területet foglalanak el a bolygón mint a szárazföldek. Akkor most ki hódította meg a Földet?</i>

Én meg ha jól tudom, ezek a mélytengeri lények leginkább a "füstölők" környékén élnek, azok pedig nem állnak minden négyzetkilométeren.

<i>Megint khm, az emlősök még leginkább kis cickányokként voltak jelen a Földön, mikor már a mainál egy sokkal burjánzóbb és gazdagabb bioszféra létezett. Ha nincs az a világméretű katasztrófa (aminek mikéntjéről még csak találgatnak), ami kipusztította az akkori élővilág majd 90%-át!, akkor valószínű ma is csak kis rágcsálók lennénk, és nem nagyon fórumoznánk...</i>

OK, hogy cickányok voltak, ez a cickányság vált előnyükre. Természeti katasztrófák pedig "mindíg" vannak, csak nagyon ritkák. Nem is tudom, egy 10 km átmérűjű meteor átlagosan hány millió évenként is találja telibe a földet? 100-200 millió?

<i>Vagy neked az élet csak az embert jelenti? És a Föld meghódítása a természet kizsákmányolását és tönkretételével azonos? Mert az áltatlad leírtaknak csak így van értelmük...</i>

Khm, ezt nem tudom honnan szűrted le, de azért leírom amit erről gondolok. Az élőlények alapvető két ösztöne a szaporodás és a túlélés. Külső visszacsatolás nélkül az élőlények meddig szaporodnak? Ameddig fel nem élik élelem, egyéb forrásaikat. Csak pl. a sáskajárásra, vagy például egy baktériumfertőzésre kell gondolni, ahol a megbetegített állat bele is pusztul. A baktériumok addig szaporodnak ameddig tudnak. Mindez magasabb szintű éllőlényeknél is így van.
    A Föld őslégkörében nem nagyon volt oxigén, annál több co2. Ezek a csúnya zöld élőlények -is- teljesen kizsákmányolták az atmoszféra co2 készletét, csak éppen annyit hagytak, amennyi ahhoz kell, hogy el ne pusztuljanak. Persze ez egy kissé "erőltetett", de talán ebből látni, hogy más nézőpont is lehet ezt szemlélni.

Az ember is kihasználja ahogy tudja, de észre is veszi a bajt. SZerintem.